Depeche Mode – Delta Machine (2013) Sony/Venusnote

Minél idősebb az ember, annál jobban tud rajongani a fiatalsága zenéiért, a régről ismert előadók újabb albumain pedig a szórakozás helyett inkább azt a csajt kezdi keresni, akivel annak idején olyan sokat hallgatták a Violatort. Szóval egy olyan, több mint harminc éve aktív együttesnek, amilyen a Depeche Mode, nagyon nehéz olyan albumot készítenie, ami be tudja rántani a régi rajongókat, de közben az emberiség másik része előtt sem válik nevetségessé.

Vajon tud-e a Delta Machine egyensúlyozni a parttalan önismétlés és a szórakoztatás közötti pallón?
Már az új lemez megjelenése előtt kiderült, hogy ez lesz az utolsó része annak az albumtrilógiának, amit Ben Hillier producerrel vett fel az együttes. Ebből, meg a Delta Machine folyamatos Songs of Faith and Devotion-höz való hasonlítgatásából nem volt nehéz levonni azt a következtetést, hogy az új album agyzsibbasztóan trágya lesz, hiszen a legtöbb idősödő zenésznek szokása, hogy megjelenés előtt épp a legrosszabb lemezeit állítja párhuzamba a legjobbjaival. A Delta Machine azonban határozottan a Hillier-trilógia legpozitívabb, legőszintébb és legélvezhetőbb darabja lett. A dalok nem csak a negyedik-ötödik hallgatáskor kezdenek elválni egymástól, mint a Sounds of the Universe esetében, a Playing the Angelt pedig új hangok terén múlja felül az új lemez (nem mintha ez annyira komoly feladat volna).
Összességében tehát egy kifejezetten jól összerakott lemez lett a Delta Machine, habár tényleg nem újít, és tényleg nem túlságosan komplex. Négy-öt átütő erejű dal mellett az album maradéka inkább csak jó ötletek és sehová nem tartó felvezetések katarzis nélküli halmaza, mégsem csak azért éri meg feltenni a polcra, hogy meglegyen minden Depeche Mode-stúdióalbum, hanem azért is, mert a Delta Machine egy nagy jelentőségű együttes legjobb munkája az elmúlt húsz évből. (Sarkadi Zsolt, quart.hu)

A számok:
All songs written and composed by Martin L. Gore, except where noted.
1. “Welcome to My World” 4:56
2. “Angel” 3:57
3. “Heaven” 4:03
4. “Secret to the End” Dave Gahan, Kurt Uenala 5:12
5. “My Little Universe” 4:24
6. “Slow” 3:45
7. “Broken” Gahan, Uenala 3:58
8. “The Child Inside” 4:16
9. “Soft Touch/Raw Nerve” 3:26
10. “Should Be Higher” Gahan, Uenala 5:04
11. “Alone” 4:29
12. “Soothe My Soul” 5:22
13. “Goodbye” 5:03

Bonus CD
01 – Long Time Lie
02 – Happens All The Time
03 – Always
04 – All That’s Mine

A Depeche Mode:
Dave Gahan – lead vocals
Martin L. Gore – backing vocals, guitar, keyboards; lead vocals (“The Child Inside”, “Always”)
Andy Fletcher – keyboards

http://tinyurl.com/y55gxpm8

0

Visits: 7

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenhét − tizenhat =

Password generation