Family – Family Entertainment (1969/1998) See For Miles Records

“Két leicesteri rhythm and blues bandából, a Jim King-ből és a The Farinas-ból alakult meg a hatvanas-hetvenes évek fordulójának egyik legizgalmasabb formációja, a Family.
Annak ellenére, hogy sohasem jutottak el a sztár státuszig, a banda egyike a korszakot meghatározó progresszív együtteseknek.
Nagyon hamar a kritikusok kedvenceivé váltak és egész szép rajongótábort is toboroztak zenéjükkel.
Ennek az egyedi hangzású zenének a két mehatározó egyénisége Roger “Chappo” Chapman, aki saját bevallása szerint úgy akar énekelni mint Little Richard és Ray Charles együtt, valamint a kétnyakú fendergitárt előszőr használó Charlie Whitney. Chappo karcos, szivart és whiskyt idéző hangja valamint Whitney egyedi gitárjátéka volt az alap amelyre a Family hangzásvilágát, stílusát építette.
Kezdetben keleti és tradicionális angol népi hangszereket használtak, akusztikusan kísérték Dave Mason-t (ex-Traffic) a szolólemezén, aki egy szerzeménnyel járult hozzá 1968-ban megjelent első nagylemezükhöz.
A Music In A Doll’s House-on már megtalálható minden ami a Family jazzes, folkos progresszív zenéjét jellemzi. Az album nagy siker lett, a kritikusok a legtehetségesebb induló bandának kiáltották ki őket. A nemzetközi hírnév sem váratott magára sokáig. Úgy tűnt, hogy beváltva az ígeretet, a hetvenes évek meghatározó zenei tényezői lesznek, de a korán kezdődő zenészvándorlás lehetetlenné tette a folyamatos és kreatív munkát. A Family Entertainment még az eredeti felállással és súrlódásoktól mentesen készült, kiváló zene.” (Kovács Miklós)

A számok:
1. The Weaver’s Answer
2. Observations From a Hill
3. Hung Up Down
4. Summer ’67
5. How-Hi-the-Li
6. Second Generation Woman
7. From Past Archives
8. Dim
9. Processions
10. Face In the Cloud
11. Emotions

A zenészek: Roger Chapman – vocals, percussion; John “Charlie” Whitney – guitars, organ; Jim King: vocals, saxophone, piano; Ric Grech: bass, vocals, violin; Rob Townsend: drums and percussion.
És ott volt a stúdióban Nicky Hopkins billentyűs is, mint sessionzenész.

http://tinyurl.com/yxnf4mhw

0

Visits: 4

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenöt + tizenhárom =

Password generation