Leslie West – Collection (2007) Blues Bureau International

“Testalkata miatt hegynek becézték a 60-as években azt a gitárost, aki a bandáját is Mountain névre keresztelte. Leslie West (1945) képességeiről annyit, hogy a zenekar 70-es évek elején adott angliai koncertje után a Melody Maker szakírója a világ legjobb gitárosának nevezte.
Ma már sajnos ritkábban hallani róla, pedig a gitártudása az idők folyamán semmit sem kopott, sőt!
Leslie Weinstein néven született 1945. október 22-én, New York Queens negyedében. A rockzene iránt akkor kezdett érdeklődni, amikor meglátta Elvis Presley-t az Ed Sullivan show-ban, az 1950-es évek közepén. A nagyapja engedett a kis Leslie kérésének és vett neki egy használt gitárt, amin hamar megtanulta a Heartbreak Hotelt.
Tizenévesként otthagyta az iskolát, miközben a szülei is elváltak.
A zene azonban csak nem hagyta nyugodni, sőt amikor látta a Beatlest New Yorkban, elhatározta, hogy ő is saját bandát alakít – ez lett a Vagrants. Játszottak partikon, táncos szórakozóhelyeken, parányi klubokban, minden különösebb visszhang nélkül. Miután a kislemezük sem jött be, Leslie 1969 elején otthagyta őket, de kapott egy lehetőséget az Atlanticnál szóló LP elkészítésére. Végül mégsem ez a kiadó, hanem a Bell Records, Windfall cége adta ki West: Mountain című nagylemezét.
Már korábban megismerkedett a stúdióban az olasz bevándorló szülőktől származó, 1939-es születésű Felix Pappalardival, aki a basszusgitárosa lett. A billentyűs Steve Knight (ex-Devil’s Anvil), a dobos pedig Norman Smart, de később a kanadai Corky Laing személyében találta meg végleges ütősét az új banda, a Mountain!” (Géczi László, Harmonet.hu)

A számok:
01. Boom Boom
02. Don’t Start Me Talkin’
03. Crosscut Saw
04. Blues Before Sunrise
05. Hit The Road Jack
06. Crossroads
07. House of the Rising Sun
08. Baby Please Don’t Go
09. Sinner’s Prayer
10. Look at Little Sister
11. Whiskey Train
12. Summertime

A zenészek: Leslie West (vocals, guitar, slide guitar); Kevin Curry (guitar, acoustic guitar); Todd Wolfe (guitar); Brad Russell (guitars); Steve Hunter(dobro); Brian John Mitchell, Brian Mitchell (piano); Art Groom (Hammond b-3 organ); Tim Fahey, Tim Bogert (bass guitar); Andy Doerschuk, Kevin Neal (drums); Aynsley Dunbar (drums).

https://cutt.ly/TuVXTy

0

Views: 11

Publication author

offline 2 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Leslie West – Collection (2007) Blues Bureau International” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

16 − tizenhat =

Password generation