Kerekes Band – Folklore Man (2013) Dionysosrising

Kerekes Band

“Csángó bugi, ethno funk, betyár rock és most már disco folk is. Jelentem, a Kerekes Band végérvényesen befutott. Végre-valahára!
Ilyenkor dagad az ősrajongó melle, hogy ugyebár, én már mikor megmondtam…
Vagy éppenséggel, jó magyar szokás szerint, kezdődik az ekézés – eladták magukat, ez már nem autentikus és nem népzene, beszippantotta őket a siker és a média. Tudod mit, igazuk van a fanyalgóknak, mert tényleg populárisabb ez a korong, mint az eddigiek. De pont nem érdekel, mert továbbra is egész egyszerűen zseniális, amit művelnek. Ráadásul letisztultabb, kerekebb a muzsika, mint valaha, beértek, nyilvánvalóan a csúcson vannak. És igen, szeretnének végre meg is élni abból, amit kimagasló színvonalon űznek.
Elég csak megnézni az album beharangozóját, hogy lássuk, ezeknél a srácoknál – jó értelemben véve – lóg egy léc, teljesen más pályán fociznak, mint a többiek. Ráadásul szögletes labdával. Roppant eredeti, ahogy a Cpt. Space Wolf videója is, az én generációm halálra röhögi magát ezeken (bár inkább sírni kellene, ha arra gondolok, hogy az M1 Híradót szellemiségében most sem sok különbözteti meg az akkoritól). Nem kell megijedni, ezt a tematikát az első magyar űrutazás 33. évfordulója ihlette, amúgy nem sírják vissza a gulyás-szocializmust úgy általában.

Nem mintha nem a múltban élnének, mert mind a folk, a funk, a diszkó stb. stílusok erősen a ’70-es években gyökereznek, de rock vonalon is leginkább olyan őskövületeket lehet velük kapcsolatban felemlegetni, mint mondjuk Hendrix, The Doors, vagy a Queen. Megijedni nem kell, ezekből most is ütős, változatos és friss egyveleget gyúrtak, ha az előző album tetszett, csalódás kizárva. Már csak azt nem értem, miért bíbelődik a Magyar TV az Eurovíziós dalfesztivál válogatóival egyáltalán. Miért nem küldik ki egyszerűen a Kerekes Bandet? Sok nyűglődés elkerülhető volna így.” (passzio.hu)

A számok:
01. Piros, Fehér, Zöld – 04:08
02. Waiting for the Sunshine – 03:32
03. Cpt. Space Wolf – 03:52
04. Folklore Man – 03:31
05. Betyar Hero – 04:30
06. Voodoo Csárda – 04:29
07. Lazy – 03:17
08. Bartók in the Sky with Jesus – 01:14
09. Alexander’s Horse – 03:18
10. To Be Mine – 03:13
11. Mátra Volán – 03:33
12. Take It Easy – 06:10

A zenészek:
Fehér Zsombor – furulya, ének
Námor Csaba – koboz
Csarnó Ákos – brácsa
Kónya Csaba – basszusgitár
Fehér Viktor – dob

vendégek:
Fábián Juli – ének (Waiting for the Sunshine)
Farkas Bertalan – beszéd (Cpt. Space Wolf)
Mike Finnigan – Hammond B3 (To Be Mine), ének (Betyar Hero)
Paul Shields – beszéd (Betyar Hero)

https://tinyurl.com/ww24whv

0

Visits: 15

Publication author

offline 1 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Kerekes Band – Folklore Man (2013) Dionysosrising” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizennyolc − tizenegy =

Password generation