Silent Way – This time (1999) BMG Records

Farkas Mihály érzelemgazdag szerzeményeinek megvan a képessége, hogy minden jazzrajongót megérintsenek. Csendesen, minden hivalkodás nélkül ragadják magukkal a hallgatót.

A Silent Way-t öt fiatal, jó hírű, magyar jazz-zenész alkotja. A kellemes, szinte külföldi minőségű zene árulkodik magáról. A névválasztás sem véletlen. A jazzlemezek között keresgélve – akarva-akaratlanul – rábukkan az ember a “silent way” kifejezésre. Vegyük például Miles Davis “In A Silent Way” című, 1969-ben kiadott lemezét.

A zenészek profin, ízlésesen adják át – magas szintű tudásukból kipréselt – örömzenét. Kellemes, érzéki, lírai, ballada jellegű nótákban bővelkedő, mondhatni “mollos-lemez”. Ez a muzsika újításnak nem igazán nevezhető, viszont, ahogy előadják, tálalják az nagyon profi.

Minden zenész játéka kiemelkedő. A lemezen nagy szerepet kap a zongora – nem csoda, hiszen minden dalt Farkas Mihály komponált. A lemez hangulata – ahogy hat a hallgatóra – hasonlít Pat Metheny “A Map Of The World” című filmzenéjéhez. Nem bővelkedik fordulatokban, inkább a nyugodt, letisztult, igényes muzsikát prezentál a kvartet. Megemlítésre méltó a hangmérnök munkája is. A lemez minősége simán eléri a külföldi lemezek szintjét.

Farkas Mihály – zongora és Oberheim-szintetizátor
Czvikovszky Gábor – szopránszaxofon
Glaser Péter – bőgő
Gyenge Lajos – dob és ütőhangszerek
Dés András – ütőhangszerek

Tracklist:

01 – Distance
02 – This time
03 – Apology
04 – Deliverance
05 – Trilogy

Külön köszönet baljan-nak a lemezért és az eredeti feltöltésért!

https://zenekucko.com/silwaythiti

Ha kicsomagolásnál jelszót kér, írd be a Zenekucko szót a megfelelő helyre.

0

Views: 10

Publication author

offline 2 hónap

larryz

Avatar 56
Comments: 488Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

4 × egy =

Password generation