Suzanne Vega – Tales From the Realm of the Queen of Pentacles (2014) Amanuensis Productions

suzanne vega

“Közel hét év után új stúdióalbummal tér vissza Suzanne Vega, aki a 2007 júliusában a Blue Note gondozásában megjelent Beauty & Crime után ezúttal saját cége kiadásában tárja a világ elé a következő nagylemezét.
Az 54 éves énekesnő nyolcadik albuma a költőien hangzatos Tales From The Realm Of The Queen Of Pentacles címet viseli, és meglepő módon szerepel rajta egy hangminta is, méghozzá a rapper 50 Cent egyik ismert számából.
A lemez tíz dala Vega megfogalmazása szerint tíz történet az anyagi és a szellemi világról, illetve azok kereszteződéseiről. A dalok az elmúlt néhány évben születtek, a felvételek New Yorkban, Chicagóban, Los Angelesben, Londonban és Prágában zajlottak (de “stúdióztak” egy New York állambeli falucska ódon vasútállomásán is) a gitáros Gerry Leonard produceri irányításával, akivel Vega 2000 óta dolgozik együtt. A gitáros-énekesnőt a felvételeken Mike Visceglia basszusgitáros és Doug Yowell dobos kísérte, mellettük most először illusztris session zenész vendégsereg is közreműködött a dalokban, így például Gail Ann Dorsey és Tony Levin basszusgitárosok, Zachary Alford és Sterling Campbell dobosok – akik egyébként mind játszottak David Bowie idei albumán -, vagy a Bob Dylantől Paul Simonon át Sheryl Crow-ig sok és sokféle előadóval dolgozó multiinstrumentalista Larry Campbell.
A lemezen Vega klasszikus folkos megszólalását többek közt soulos, rockos és szimfonikus árnyalatok gazdagítják. Sőt, közvetve még a hiphop is, a hamarosan megjelenő új albuma egyik dalában ugyanis 50 Cent Candy Shop című számának részlete köszön vissza. Vega nagy hiphop-rajongó, ismerte a rapper 2005-ös slágerét, amelynek közel-keleti beütésű motívuma beugrott neki, miközben a Don’t Uncork What You Can’t Contain című dalát írta. Gerry Leonard javasolta, hogy egyszerűen szemplingezzék ezt a részt, amihez 50 Cent állítólag örömmel járul hozzá, mert nagy Suzanne Vega-rajongó. Az énekesnő ezzel kvázi “visszaadja a kölcsönt” a hiphopnak azok után, hogy legismertebb dalát, az 1987-es a cappella Tom’s Dinert nem egyszer hangmintázták/feldolgozták a műfajban – 2Pac, B-Real, Snoop Dog, hogy csak a legismertebbeket említsük. (recorder.blog.hu)

A dalok:
01. Crack In The Wall [4:23]
02. Fool’s Complaint [2:40]
03. I Never Wear White [3:08]
04. Portrait of the Knight of Wands [4:19]
05. Don’t Uncork What You Can’t Contain [3:31]
06. Jacob and the Angel [4:05]
07. Silver Bridge [3:47]
08. Song Of the Stoic [4:05]
09. Laying on of Hands/Stoic 2 [3:53]
10. Horizon (There Is A Road) [2:51]

https://zenekucko.com/05152

0

Találatok: 3

Publication author

offline 5 óra

Levin

Avatar 616
Comments: 2268Publics: 4756Registration: 22-09-2017

Suzanne Vega – Tales From the Realm of the Queen of Pentacles (2014) Amanuensis Productions” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

egy × 5 =

Password generation