Mark Egan & Danny Gottlieb – Electric Blue (2020) Wavetone Records

Egy újabb izgalmas lemez tűnt fel a láthatáron, ahogy Mark Egan és Danny Gottlieb bejelentették új zenei anyaguk megjelenését. Rengeteg potenciál rejlik egy ilyen basszusgitár és dob duó elképzelésben. A két említett zenész pedig az Electric Blue-val egy alternatívát mutat meg a hallgatóságnak.

Közös múltjuk igen messzire nyúlik vissza, Gottlieb is úgy nyilatkozott a közös produkciójukról, hogy ezeken a felvételeken visszaköszön a kettejük majd ötven éve tartó barátsága, zenei kalandozása. A zenei világban egyébként is nagyon szerencsések azok, akik egyből megtalálják a közös hangot a legmélyebb, legalapabb szinteken. Az már csak hab a tortán, hogy a két kolléga az évek során legjobb barátokká is válnak.

A most megjelent Electric Blue-n sok oldalukat megmutatják a művészek. Egan fretless basszusgitárja felelős a dallamokért és a további basszus rétegek alkotják a harmóniákat. Gottlieb pedig rendkívül változatosan bemutatja tudásának teljes spektrumát legyen szó extra lágy, vagy nagyon intenzív dobolásról.

A céljuk az volt az albummal, hogy dokumentálják az ő harmonikus, empatikus és erős kapcsolatukat duóként. A közös karrierjük már a University of Miami 1971-es elvégzése óta tart; Gottlieb egyébként nem kisebb egyéntől, mint magától Joe Morello-tól tanulhatott. Az sem mellékes tény, hogy együtt dolgozhattak a Pat Metheny Group-ban is.

Az albumot az Electric Fields Studio-ban, Connecticut-ban rögzítették még 2019 júniusában. ~ Salvai Ádám (jazzma.hu)

Tracklist:

01 – Back and Forth
02 – Cabarete
03 – Down the Road
04 – Electric Blue
05 – Come What May
06 – Blue Sound Bath
07 – Hookey
08 – Offering

https://zenekucko.com/maredagoelb

0

Visits: 9

Publication author

offline 3 hét

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

négy × három =

Password generation