Palermo Boogie Gang – Parking Lot Blues (2007) MMM Records

Palermo Boogie Gang

“A Palermo Boogie Gang igencsak kalandos módon alakult meg abban a formában, azokkal a tagokkal, ahogy leginkább ismerik az emberek. (Fekete Jenő, Szabó Tamás, Bacsa Gyula, Kepes Róbert, Mezőfi István.) Ezen azt kell érteni, hogy nem úgy született, miként a zenekarok többsége (nekiállunk keresni tagokat, elszipkázzuk a zenészeket, egyiket ebből, a másikat abból a csapatból), hanem úgy, hogy elképesztő kanyargós utakon ismertük meg egymást, és nem közvetlenül a zenén keresztül.

A lemez címe Parking Lot Blues. Igen, parkolóban állunk, de most nem azért, mert a műfaj itt áll. (Az egy másik történet.) Nem fogjuk semmire és senkire. Ez van, elmúltak a pörgős évek. Havonta játszunk egy-egy koncertet, ahol mindenki jókedvű, és jól esik játszani a volt dalokat. Nem szoktunk próbálni, sokszor a helyszínen születnek meg számok, egyszerűen csak játszunk. Ma amúgy is rá vagyunk kényszerítve, hogy rögtönözzünk, hiszen mindenki, mindenhol, mindenkit helyettesít.”
Pár koncertet felvettünk, de nem úgy, ahogy ma szokás – látványosan kivonul egy stúdió, technikusokkal, ilyen-olyan ketyerékkel, majd jön egy 30 órás stúdiómunka, ahol utólag eltüntetjük a zene emberi oldalát -, hanem nyersen, ahogy a helyi technika adottságai engedték. Egy sávra vettük fel az egészet, egy teljesen átlagos, kissé lestrapált klubkeverővel, ami még olykor-olykor hallhatóan recseg is, mint valamikor a ’60as években. Mindegyikünknek van bakija a lemezen, jobb és rosszabb pillanata – mint egy koncerten. Nem tökéletes lemez, de nem is az volt a célunk, hogy hibátlan anyagot készítsünk, hogy megmutassuk, hogyan is kell ezt csinálni. Mindenki tisztában van vele, hogy mi született, hiszen mindenkinek van más jellegű zeneanyaga, amin nem engedi meg magának azokat a bizonyos pontatlanságokat, hamisságokat, ami szerintünk itt nem zavaró.
Szavazással döntöttünk mely változatok kerüljenek a lemezre. Vannak dalok, amik jobban, és vannak, amelyek nem olyan jól szólnak. Ez – szerintem – passzol a műfajhoz. Szándékosan nem dolgoztuk el a számok végeit, sokszor durván és gyorsan ér véget egy-egy felvétel, nem szerettünk volna közönségzajt, csak a csupasz számokat. Nem egy korabeli lemezem van, ami hasonlóan készült, csak a mai hangzás-igénynek már fülidegen. Amerikában egyébként ma is létező irányzat a garázskoncertek készítése.”
(Szabó Tamás)

Kedves baljan, köszönjük szépen a lemezt!

A számok:
01 I Love You Honey 5:24
02 Mannish Boy 4:44
03 Everyday I Have The Blues 5:21
04 Thrill Is Gone 7:58
05 Sweet Little Angel 9:58
06 Temporary 4:44
07 Shakey Bully Stomp 3:50
08 I’m In Love With You Baby 4:41
09 I’ll Be Back Someday 3:59
10 I Missed You Baby 6:04
11 Stand By Me 5:36
12 Talk To Your Daughter 5:01

A zenészek:
Bass – Kepes Róbert
Drums – Mezőfi István
Electric Piano – Bacsa Gyula
Guitar, Vocals – Fekete Jenő
Harmonica, Vocals – Szabó Tamás

https://zenekucko.com/07907

0

Visits: 19

Publication author

offline 2 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

1 × egy =

Password generation