Futurama – Futurama [SP] (1968/2020) Qualiton/Moiras Records

A Futurama beatzenekart Kovács György 1963-ban alapította és 1970-ig állt fönn. A Futurama egyetemi beatzenekarként kezdett működni Kürtösi György (ének), Ádám Kati (ének), Kovács György (szólógitár), Erős Sándor (zongora), Dobrovolni Tibor (dob), Nagy Imre (gitár), Darnyi Béla (basszusgitár) összeállításban.

Az együttes legendás helyeken: így a Műszaki Egyetem Hess András téri és Ezres kollégiumában, az E-Klubban, a Vízműveknél, a Medikus tea klubban és a Ki mit tudon is fellépett. A későbbiekben a zenekar tagja volt Laux Tibor, Farkas György, Feszl Miklós, Köves Miklós, Váradi Vadölő László, Hardy Anikó, Román Péter, Kalmus József. Kovács György közben már 1965-től a MAFILM-ben dolgozott. Az idők folyamán mintegy 100 játékfilm és 70 hanglemez hangmérnöke volt. 2010-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét érdemelte ki.

Két számot 1968-ban felvettek a Qualiton stúdiójában, azonban a tervezett kislemez végül nem jelent meg. A Moiras Records most ezt a hiányt pótolja, igazi garage beat relikviát nyújtva a lemezgyűjtők részére.

Tracklist:

01 – Bolond a világ
02 – Nem kell nékem

https://zenekucko.com/fufura

Ha kicsomagolásnál jelszót kér, írd be a Zenekucko szót a megfelelő helyre.

 

0

Views: 19

Publication author

offline 1 hónap

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

öt × kettő =

Password generation