Rhoda Scott – Come Bach to Me (1970) Emarcy Records

A Hammond-orgona királynőjének tartott Rhoda Scott (1938) lemezei nem hiányozhatnak a honi jazzszeretők gyűjteményeiből. A Párizsban élő orgonista már szinte hazajár Magyarországra. „Nyugati” zenészként a hetvenes évektől rendszeresen fellép nálunk, s azt mondja, talán azért lehet népszerű, mert a magyarok rendkívül muzikálisak.
“Talán a megfelelő időben voltam a megfelelő helyen. Felléptem a cannes-i Midem Fesztiválon. Ott volt a magyar koncertszervező cég is. A képviselői nagyon kedvesen meghívtak Magyarországra, amire én igent mondtam. Eljöttem, zenéltem, és kirobbanó sikert arattam. Nem is tudtam, hogy én vagyok az egyetlen nyugati zenész, aki Magyarországra jön. Engem is meglepett a siker.

Azt gondoltam magamban, ennek az az oka, hogy a magyarok rendkívül muzikálisak. Éppen akkor fejeztem be a szakdolgozatomat egy New York-i egyetemen a Kodály-módszerről. A nagy magyar zeneszerző pont akkor hunyt el, amikor Franciaországba érkeztem, így azt gondoltam, nagyon jó helyen vagyok, amikor Magyarországra jöttem. Elmentem az esztergomi Kodály-iskolába is, megtanítottam a férjemnek a szolmizációt. Úgyhogy Magyarország nekem szerelem volt első látásra, és ez kölcsönös volt.”

A Come Bach to Me volt Rhoda második önálló albuma.

1. Prélude en si bémol majeur /The Preacher
2. Jésus seigneur je t’appelle /Come Bach To Me
3. Symphonie du nouveau monde / Sitting On The Dock Of The Bay
4. Sonate au clair de lune /Espoir
5. Prélude en sol mineur / Moanin’
6. Toccata en ré mineur / Les Feuilles Mortes

https://zenekucko.com/05375

0

Visits: 9

Publication author

offline 6 nap

Levin

Avatar 177
Comments: 2313Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Rhoda Scott – Come Bach to Me (1970) Emarcy Records” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

4 × 5 =

Password generation