The Mamas & The Papas – If You Can Believe Your Eyes and Ears (1966) MCA

Az 1001 Albums You Must Hear Before You Die (1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz) sorozat hatvanhetedik (67) lemeze a Mama’s and Papa’s második albuma .

A zenekar 1966-ban vált ismertté a California Dreamin’ című daluk világsikerének köszönhetően, és onnantól kezdve két éven át a legnépszerűbb amerikai együttesek közé tartozott. A The Mamas and Papas volt egyébként az egyik első olyan zenekar, melyben egyaránt szerepeltek férfiak és nők is, hiszen addig főként férfiak vagy csak nők alkották az együtteseket, itt viszont a kanadai Denny Doherty Doherty mellett John Phillips és felesége, Michelle, továbbá egy másik énekesnő, Mama Cass Elliot is tagja volt a zenekarnak.
Az együttes további slágerekkel is szerepelt a listákon, közülük a Monday, Monday No. 1 is lett Amerikában. A The Mamas and The Papas folk-rockos ízű dalait a négy énekes rendkívül dallamos és tökéletesen egymáshoz illesztett énekharmóniái tették egyedivé, ám a siker nagyon rövid ideig tartott, köszönhetően Doherty és Michelle Phillips titkos viszonyának, melynek kiderülte után Michelle elhagyta a zenekart. Rövid idő után visszatért, ám ekkorra a tagok kapcsolata egyre jobban megromlott, és a rendkívül képzett hangú Cass Elliot kilépett, hogy szólókarrierbe kezdjen, ami 1968 nyarán az együttes feloszlását is jelentette.

A dalok:
1. Monday, Monday
2. Straight Shooter
3. Got A Feelin’
4. I Call Your Name
5. Do You Wanna Dance
6. Go Where You Wanna Go
7. California Dreamin’
8. Spanish Harlem
9. Somebody Groovy
10. Hey Girl
11. You Baby
12. In Crowd

https://zenekucko.com/04380

0

Találatok: 7

Publication author

offline 15 óra

Levin

Avatar 508
Comments: 2177Publics: 4694Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

1 + 7 =

Password generation