Tunyogi Rock Band – Szárnyakon szédülő (2000) Sony-Columbia

A Fémforgács.hu ismertetője: “A Tunyogi Rock Band (rövidítve TRB, korábban Tunyogi Band) magyar rockegyüttes, amely frontembere, Tunyogi Péter után kapta a nevét.

Történet:

A P. Mobil 1985 végén felfüggesztette működését. Ezután Tunyogi Péter egy időre külföldre ment vendéglátózni, a basszusgitáros Kékesi László pedig 1987 után megalakította a Bencsik Sándor Emlékzenekart, amely főképp P. Mobil-dalokat játszott. Tunyogi Péter 1991-ben hazatért, ekkor az emlékzenekarból Kékesi “Bajnok” Lászlóval és Kalmár Gézával, továbbá a P. Mobil gitárosával, Sárvári Vilmossal megalakult a Tunyogi Band. A dobos kezdetben az ugyancsak ex-P. Mobil-tag Pálmai Zoltán volt, akit Döme Dezső váltott. Az együttes főképp a P. Mobil-dalokat játszotta koncertjein. A közönség is nagyrészt ezt várta tőlük, megesett, hogy széklábakkal fenyegetőzve követelték bizonyos dalok eljátszását.

1994-ben a P. Mobil visszatért, ettől kezdve Tunyogi, Kékesi és Sárvári párhuzamosan játszottak a két zenekarban, sőt, egy időre Döme Dezső is P. Mobil-tag lett, éppen arra alapozva, hogy volt rutinja a dalok játszásában. A párhuzamos működés azonban egy idő után feszültségekhez vezetett. 1997 elején Tunyogit és Kékesit kitették a P. Mobilból, ekkor a Tunyogi Bandre alapozva létrejött a Tunyogi Rock Band (TRB). A billentyűs és zenekarvezető Zeffer András lett, akit szintén ekkor küldtek el a P. Mobilból. Sárvárit (aki maradt a P. Mobilban) Závodi János váltotta, a dobos pedig az előző évben az Eddából távozó, az 1980-as években a P. Mobilt is megjárt Donászy Tibor lett. Innentől kezdve saját szerzemények és stúdióalbumok is készültek (legismertebbek: A tegnap itthagyott, Boszorkányrepülés, Öregesen, Szárnyakon szédülő) bár a P. Mobil-dalok is műsoron maradtak a koncerteken, valamint Závodi miatt játszottak néhány dalt a Piramistól is.

2004-ben Tunyogi Péter gerincműtétje miatt egy ideig az éneklés abbahagyására kényszerült. A zenekar the Rock Band néven, továbbra is TRB rövidítéssel nélküle működött tovább. 2005-ben Tunyogi főképp a Cs.Í.T. és az Időgép zenekarok fellépésein vendégszerepelve tért vissza a színpadra, utóbbi együttes tagjaival egy ideig Tunyogi Band néven játszottak együtt. Tartós visszatérésre a következő évben került sor, Új Tunyogi Band néven. A korábbi tagok közül visszatért Döme Dezső és Kalmár Géza, a gitáros pedig Fischer László lett a Korálból. 2007-ben Tunyoginak sikerült igazolnia, hogy a TRB csak a Tunyogi Rock Band rövidítéseként használható, így az együttes visszakapta 1997-2004 közötti nevét.
Abban az évben újabb tagcserékre került sor, Tunyogi mellett csak Fischer maradt az addigi tagok közül, ugyanakkor visszatért Kékesi.

2008. november 1-jén a Rocktogonban koncert előtt Tunyogi Péter rosszul lett és a lépcsőről leesve súlyos sérülést szenvedett. Nyolc nappal később elhunyt. A TRB ezzel befejezte működését.”

A számok:
01 – Intro
02 – Próbáld meg őszintén
03 – Szárnyakon szédülő
04 – Igazi asszonyt
05 – Nem adom el a lelkem senkinek
06 – A lélegzet vigyen
07 – Intro
08 – Megyek tovább, ugatnak a kutyák
09 – Ha egy nő nem akar
10 – Buta pillangó
11 – Hét fekete vámpír
12 – Ha szeretnél ma még
13 – Kő a hátizsákban
14 – Amikor mélyen vagy
15 – Holnap reggel elutazom

https://zenekucko.com/04436

0

Visits: 24

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Tunyogi Rock Band – Szárnyakon szédülő (2000) Sony-Columbia” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizennyolc − öt =

Password generation