ArpiShow – Friends Talk (2021) Hunnia Records

„Színtiszta swing, semmi más!” – Érteni vélem az áthallást is: ArpiShowArtie Shaw (Ő a 1930-as évek swing-korszakának egyik legjobb klarinétosa, zenekarvezetője, komponistája.) Hallhatók itt a lemezen még egyéb „finomságok” is:

Lukács Eszter énekének hangszíne, vibrátója, Korb Attila gitározása – Freddie Green-szerűen lüktetőn; trombitajátéka a címadó „Friends Talk”-ban. Nagy Iván stílusos zongorajátéka és szólói, – a ritmusszekció (Soós Márton – bőgő; Cseh Balázs – dobok) levegős, ám pontos groove-jai és végül, de első sorban: Dennert Árpi klarinét- és baritonszaxofon-játéka, soundja. A saját kompozíciók szervesen illeszkednek az örökzöld slágerekhez, mintha ezeket is a Nagy Amerikai Daloskönyvből szedték volna elő.

„Négy velejéig jazz őrült férfi és egy hang, ami ha felhangzik garantáltan libabőrös leszel. Az ArpiShow több, mint jazz zenekar, egy életérzés, amit mindenkivel meg szeretnénk osztani. A hazai klasszikus swing zenét 2017 óta mi így öten ArpiShow név alatt hirdetjük. Koncertjeinken a kedvenc dalainkat játsszuk egyedi hangszerelésben és próbáljuk kicsit saját képünkre formálni a swing&jazz életérzést megtöltve ezzel a hallgatóság szívét, mert nem csak szórakoztatunk, hanem egy korszakot képviselünk.” -www.arpishow.hu- (Elek István, jazzma.hu)

Dennert Árpád – klarinét, baritonszaxofon
Lukács Eszter – ének
Nagy Iván – zongora
Soós Márton – bőgő
Cseh Balázs – dob

vendég:
Korb Attila – gitár, trombita

Tracklist:

01 – Bounce at the Lake
02 – Them There Eyes
03 – Young at Heart
04 – Friends Talk
05 – Makin’ Whoopee
06 – I’ve Found a New Baby
07 – Shine
08 – Pink Panther
09 – On a Hot Summer Night
10 – I Can’t Believe That You’re in Love with Me
11 – The World Is Waiting for the Sunrise
12 – Goodnight My Love

https://zenekucko.com/arfrita

 

0

Visits: 64

Publication author

offline 1 hét

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

3 × egy =

Password generation