Deva Premal – Moola Mantra (2007) Prabhu Music

Deva Premal és Miten Indiában találkoztak először – 1990-ben. Ezzel vette kezdetét egy szerelembe és kreativitásba torkolló közös utazás, amelynek során dalok, mantrák és meditációk inspiráló elegyét hozták létre, majd mutatták be közönségüknek szerte a világban.

Koncertjeik megérintik minden kereső szívét, zenéjük bevezet a szeretet, az odaadás és a tudatosság természetébe. Az együtt töltött évek alatt CD-k egész sorát jelentették meg.
„Gyönyörű zene. Gyönyörű.” – jellemezte zenéjüket a Dalai Láma, miután meghallgatta a személyesen neki szánt koncertet.
A német származású Deva Premal hagyományosan képzett zenész, aki hegedülni és zongorázni tanult, esténként azonban mantrákat énekelve aludt el. Édesanyja zenész, édesapja művész volt, mindketten spirituális úton jártak. Egész életükben fontos szerepet játszott a zen és a jóga.
„Mikor édesanyám terhes volt velem, a terhesség ideje alatt a Gayatri Mantrát énekelve készültek a megszületésemre. Később együtt énekeltük minden elalvás előtt. Bár nem igazán tudtam, hogy mit énekelek… és miért. Énekeltem, mert azt mondták. Csak később kezdtem ezeket az éveket nagyra értékelni.” – mondta Deva.
Tizenévesen lett a megvilágosodott misztikus, Osho tanítványa. Indiába utazott, Osho ashramába – itt találkozott Mitennel. „Bár én még csak 20 voltam, ő pedig 42, de a szívünk azonnal egymásra talált.”
Miten Londonban nőtt fel a ’60-as években. Angliában tombolt a rock ’n roll-láz és a Beatles. Ez Mitent is magával ragadta, így a ’70-es években sikeres énekesként és dalszerzőként kereste kenyerét. „Életemnek ez a periódusa nagyon izgalmas volt, mégsem voltam elégedett. Rengeteg megrendelésem volt, és dalokat írtam – más embereknek. De valami többre vágytam.”
Miten úgy döntött, felhagy eddigi életstílusával, még a gitárjait is eladta. Egy barátjától kapott, zenről szóló könyv révén felfedezte Oshót, és hamarosan meditációs közössége tagjává vált. Itt más megközelítéssel fordult a zene felé.
Nem sejtette, hogy a zenének ilyen gyógyító ereje van, mint amelyet itt megtapasztalt. Az ottani zene, a közösségi integráció, a mélyebb összefüggések, Osho előadásai és meditációi, mind segítették őt az életben, és a zenében szerzett sérüléseinek gyógyulásában.
Mikor az ashramban találkoztak Devával, már az esti meditációk zenei vezetője volt, és kérte Devát, hogy csatlakozzon hozzájuk.
Így kezdődött közös életük.
Első albumuk (The Essence) óriási siker lett. Később lemezek egész sora követte ezt. Közben – a kezdetektől fogva – ősi gyógyító erejű mantrákkal járják a világot.” Írta 2012-ben a millenaris.hu budapesti koncertjük kapcsán.

1.) Invocation -10:25
2.) Part I -15:43
3.) Part II -10:16
4.) Part III -12:42
5.) Incantation -2:54

https://zenekucko.com/01551

0

Views: 21

Publication author

offline 3 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

négy × 5 =

Password generation