Back Door Slam – Roll Away (2007) Blix Street Records

Back Door Slam

A Black Door Slam maga a Csoda! A gitáros Davy Knowles-ban mintha Jimi Hendrix, a süvölvény Creames Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, a zseniális ifjonc Alvin Lee és a blues örök és halhatatlan lelke fuzionált volna.

Mindez kiegészülve egy olyan énekhanggal, ami néha tud olyan lenni, hogy a gyapotföldeken is bőghetett volna a Mély Dél rabszolgatartó érájában. (Na jó, ez egy kicsit túlzás, de nagyon karakteres.) És mindez egy 19-20 éves kölyök arctól. Lehengerlő és megindító egyszerre – bizonyíték, hogy a blues örök és elpusztíthatatlan, nemcsak zene, hanem egy attitűd: az élés egy módja.
Az őt ért hatásokról Davy Knowles a MySpace oldalán ezt írja. ” Influenced by loads of artists… uh… Rory Gallagher, Mark Knopfler, Robert Cray, Ray Charles, John Mayall, Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Pink Floyd (and any David Gilmour), Sonny Landreth, John Mayer, Muddy Waters, Howlin’ Wolf, loads of blues fellers… also folk – Bert Jansch, Davey Graham, John Renbourn, Richard Thompson…” – jó névsor!
Persze britek a szentjeim, eddig egy lemezük (Back Door Slam – Roll Away) jelent meg. 2006-ban alkultak Man Szigetén. Olyan hangon szólalnak meg, ami méltán idézi olyan blueserek zenei szellemiségét mint Clapton, Peter Green vagy John Mayall. Knowles a blues gitárosok legfiatalabb nemzedékének reprezentánsa. Amikor Davy, a basszista Adam Jones meg a dobos Ross Doyle 2006-ban összeálltak, még egyik sem volt 20 éves. isle of Man közösségében cseperedtek. Knowles 11 éves kora óta akart gitáros lenni. A revelációt számára a rádióban hallott Dire Straits Sultans of Swing-je, abban is a fergeteges Knopfler gitár jelentette. Épp apjával autóztak valamerre. Apja akusztikus gitárján kezdett pengetni.
Autodidakta módon, a családi régi bakelitek hallgatásával jutott egyre feljebb és beljebb a gitározás művészetében. A lemezgyűjtemény megismertette a brit blues aranykorával, míg később figyelme a műfaj amerikai gyökerei felé fordult. Az együttes neve a nagy blues gitáros, Robert Cray egy száma címéből ered. Knowles kezdetben egy helyi kocsma zenekarral lépegetett fel. (Oh, ha itt is lennének ilyen kocsmák. Na, jó a Garaboncziás a mi kis north balkánunkon ilyesmi.) A pre Back Door Slamben Knowles, Ross Doyle dobos, Jamie Armstrong basszusgitáros és a ritmusgitáros Brian Garvey egyesítették ifjonti hevüket és erejüket 2003-ban. 2004-ben Garvey autóbalesetben életét vesztette. Trióként működtek tovább, klubokban és fesztiválokon játszottak egyre sűrűbben, Don McLeantől a Whoig mindent játszottak. 2006-ban Armstrong kivált és jött Adam Jones, ezzel beállt a jelenlegi Back Door Slam. 2007-ben jelent meg a zseniális, frenetikus, ígéretes [ ahogy fiam mondta: Úristen, ha ez a srác 19 évesen ilyen, mi lesz ebből 20 év múlva? Isten? smile ] etc. debüt, a Roll Away, és elindultak a skacok egy turnéra Ámerikába, aminek részeként felléptek a Lollapaloozán és az Austin city Limits zenei fesztiválokon. És ugyebár most majd a Bonnaroo Arts and Music Festivalon is. (Bauhaus)

A számok:
01. Come Home
02. Heavy on My Mind
03. Outside Woman Blues
04. Gotta Leave
05. Stay
06. Too Late
07. Takes a Real Man
08. It’ll All Come Around
09. Too Good for Me
10. Roll Away

https://zenekucko.com/01496

0

Views: 64

Publication author

offline 2 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Back Door Slam – Roll Away (2007) Blix Street Records” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

6 + 5 =

Password generation