Cyndi Lauper – Memphis Blues (2010) Mercer Street Records

Cyndi Lauper

A 80-as évek közepén Cyndi Lauper szinte együtt robbant be a popvilágba Madonnával, de az ő későbbi karrierje korántsem alakult olyan fényesen, mint Ciccone nagyasszonyé. 2010 júniusában megjelent Memphis Blues című albuma viszont nagy dobás.

A Harmonet.hu írja a lemezről: “Elmondása szerint évek óta készül arra, hogy elénekelje ezeket a csodálatos dalokat. Az pedig külön adomány számára, hogy olyan óriási muzsikusok segítették ebben, mint B.B. King és Allen Toussaint, akikkel az Early In The Morningot adják elő. Az utóbbival rögzítette ezen kívül a Mother Earth című kompozíciót is. A Down Don’t Bother Me című számban a fehér bluesman Charlie Musselwhite herflijét is hallhatjuk.
Végül, de nem utolsó sorban a huszonéves amerikai bluesgitárosok egyik leginkább körülrajongott művésze, Jonny Lang is játszik az albumon, a How Blue Can You Get? és a Crossroads című felvételeken.Az ismert sztárok mellett a Stax kiadó veterán session muzsikusai (Lester Snell és Skip Pitts) is szerepet kaptak a lemezen, amely az Electraphonic Memphis-i stúdiójában készült Scott Bomar producer irányításával.”

“A darabok parádésak, és annak ellenére, hogy minden blues panelt felvonultatnak, úgy a hangszerelésben, mint az improvizációkban, nagyon is működnek. A katalizátor pedig Lauper kissé rekedtes, de mindvégig energikus és “élő” éneke. Neki elhisszük, hogy az ötvenes években kódorgunk Chicago külvárosában, csakúgy, mint azt, hogy egy Mississippi-delta környéki ültetvény portáján sodorjuk a bagót, mondjuk az ezernyolcszázas évek végén. Az elmúlt évek másról sem szóltak, mint a nyolcvanasok rehabilitálásáról.
Épp ezért van nagyon rendben, hogy jön egy nyolcvanas ikon, és ahelyett, hogy meglovagolná a hullámot, és valami cukros, hardkendis mázzal fröcskölné össze életművét, fogja magát, és visszanyúl a gyökerekhez, oda, ahonnan a rakkenroll elindult.” – írta a lemez megjelenésekor Radics Gábor az est.hu-n.

A dalok:
1. I m Just Your Fool (feat. Charlie Musselwhite)
2. Shattered Dreams (feat. Allen Toussaint)
3. Early in the Morning (feat. Allen Toussaint & B.B. King)
4. Romance in the Dark Listen
5. How Blue Can You Get (feat. Jonny Lang)
6. Down Don t Bother Me (feat. Charlie Musselwhite)
7. Don t Cry No More Listen
8. Rollin and Tumblin (feat. Kenny Brown and Ann Peebles)
9. Down So Low Listen
10. Mother Earth (feat. Allen Toussaint)
11. Cross Roads (feat. Jonny Lang)
12. Wild Women Don t Get the Blues

A zenészek:
B.B. King – guest vocals
Jonny Lang – vocals
Cyndi Lauper – vocals
Charlie Musselwhite – harmonica
Ann Peebles – guest vocals
“Skip” Charles Pitts – guitars
Lester Snell – piano
Allen Toussaint – keyboards
William Wittman – bass, engineer
Howard Grimes – drums
Leroy Hodges – bass
Marc Franklin – trumpet
Derrick Williams – tenor sax
Kirk Smothers – baritone sax.

https://zenekucko.com/05002

0

Visits: 7

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

négy × 3 =

Password generation