Chris Thile & Brad Mehldau – Chris Thile & Brad Mehldau (2017) Nonesuch Records

Chris Thile & Brad Mehldau

“Ritkán sikerül ennyire jól a zenei világ két teljesen más területén alkotó muzsikus együttműködése, mint Chris Thile (mandolin, ének) és Brad Mehldau (zongora) találkozása.

Persze egy fokozatosan beérő projektről van szó, nem pedig egy spontán találkozás dokumentumáról. Ugyanis mindketten olyan régóta lelkesedtek már egymás munkái és az együtt muzsikálás gondolata iránt, hogy 2013-ban egy turnét a közös korong gondolata is követte. Ezért 2015 végén, a New York-i Bowery Ballroomban adott két koncert után stúdióba vonultak, hogy rögzítsenek néhány saját kompozíciót és feldolgozást.

A felvételek annyira jól sikerültek, hogy egyből egy dupla albumnyi anyag összejött. A játékidő valójában nem indokolná a két lemezt, inkább feltehetően amolyan esztétikai megfontolásból került sor erre az elrendezésre – még árban sem magasabb egy normál CD áránál, legalábbis Amerikában.
Ha Mehldau operaénekesekkel készített korongjaira gondolnak (Renée Fleming; Anne Sofie Von Otter) vagy éppen felesége, Fleurine kíséretére, akkor egyáltalán nem újdonság, hogy egy énekessel dolgozik, bár férfi énekessel még nem hallottam korábban. De ez talán inkább azoknak lehet kezdetben szokatlan, akik nem ismerik Chris Thile szólómunkáit és első hallásra talán kicsit rideg, szálkás hangját. Thile nekem is inkább Bach szóló szonáta lemezével lopta magát a szívembe – a trió instaláció áprilisban fog megjelenni –, úgyhogy ha nem akarják, hogy Thile hangja miatt elmenjen a kedvük a lemeztől, két megközelítésmód ajánlott: figyeljenek elsősorban a zongora és a mandolin összhangjára – több tisztán instrumentális darab is szerepel az albumon –, és persze legyenek nyitottak. Ha ez sikerül, akkor minden hallgatás után csak arra fognak vágyni, hogy újra és újra meghallgathassák ezt a duót, mert nem ilyen vagy olyan zene történik, hanem csak a zene.” (Németh Attila )

CD 1
1) The Old Shade Tree (Brad Mehldau & Chris Thile)
2) Tallahasee Junction (Brad Mehldau)
3) Scarlet Town (David Rawlings & Gillian Welch)
4) I Cover the Waterfront (Johnny Green & Edward Heyman)
5) Indipendence Day (Elliot Smith)
6) Noise Machine (Chris Thile)

CD 2
1) The Watcher (Brad Mehldau)
2) Daugther of Eve (Chris Thile)
(3) Fast As You Can (Fiona Apple) – csak a bakeliten!
3) Marcie (Joni Mitchell)
4) Don`t Think Twice It`s Alright (Bob Dylan)
5) Tabhair dom doo Lámh (Ruaidri Dáll Ó Catháin)
Bonus track (Japanese version)
6) Dark Turn of Mind (Chris Thile)

Chris Thile – mandolin, ének
Brad Mehldau – zongora

https://zenekucko.com/07231

0

Visits: 6

Publication author

offline 9 óra

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Chris Thile & Brad Mehldau – Chris Thile & Brad Mehldau (2017) Nonesuch Records” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

három × 1 =

Password generation