Color – Új színek (1982/1999) Hungaroton-Mambo Records

A Color 1982-ben megjelent Új színek című második albumának CD verzija természetesen a mai kornak megfelelően jóval terjedelmesebb anyagot tartalmaz, mint a bakelit. Ez az album sok-sok egyéb mellett számomra a magyar rockzene egyik meghatározó munkája. Jóval megelőzve korát, olyan anyagot tartalmaz, mellyel a zenekar akár külföldi sikereket is elérhetett volna. De sajnos úgy jártak, ahogy abban az időben számos sorstársuk.
Sajnos az akkori zenerajongó nem örülhetett sokáig a Color felfelé ívelő pályafutásának. Még a harmadik album felvétele előtt Bokor Attila távozik az országból, majd 1984-ben svédországi meghívást kap a zenekar, ahová a magyar hatóságok nem adnak kiutazási engedélyt. Ekkor a két még itthon lévő Bokor testvér úgy dönt, hogy testvérük után Ők is a tengerentúlon próbálnak szerencsét, ami természetesen a zenekar végét jelenti. A felvett harmadik albumot (bosszúból?) nem jelenteti meg a hanglemez gyártó vállalat, dalai csak az Új Színek CD változatán, bónuszként látnak napvilágot.
Az Új színek egy olyan album, melyet minden rockzenét szerető embernek meg kell hallgatnia. Kortörténeti dokumentum. Dokumentuma annak, hogy volt egy zenekar, aki világszínvonalú, de mégis magyar ízekkel teli, egyéni muzsikát tudott játszani. Sajnos, ez egy magyar zenekar volt, magyar történettel. És ezekben a történetekben ritka a Happy End. (Brinyó, hardrock.hu)

A zenészek: Bokor Tibor – basszusgitár, ének; Bokor Gyula – billentyűs hangszerek, ének; Bokor Attila – dob, ének; Felkai Miklós – gitár.

A dalok:
1. Az orvos válaszol
2. Meséltél
3. Féltelek
4. Elvesz a Föld
5. Segíts
6. Bűvös kocka
7. Arról jöttem
8. Úgy kell
9. Nyár
10. Jöhet egy új felvonás

Bónusz dalok- a betiltott 3. lemez dalai
1. Forró vérű vagy
2. Soha nem kértem kegyelmet
3. A legkisebb fiú
4. Hé, lány olyan szexi vagy
5. Meggyógyulsz, tudom
6. Narancsszínű kép
7. Élek
8. Jön még

http://links.snahp.it/491cOlO_r2

0

Visits: 32

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Color – Új színek (1982/1999) Hungaroton-Mambo Records” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

6 + 10 =

Password generation