Fats Domino – This is Fats! (1956) Imperial Records

Az 1001 Albums You Must Hear Before You Die (1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz) sorozat ötödik lemeze.
Antoine Dominique Domino (1928-2017)

Fats Domino Antoine Dominique Domino néven jött világra New Orleansban 1928. február 26-án. Tízéves korától zenél, a negyvenes évek végén vették lemezre The Fat Man című dalát. Dave Bartholomew együttesével énekelt és zongorázott, aki jó néhány dalának szerzője, társszerzője volt.
A The Fat Man és az ötvenes évek közepéig készült más dalai akkor kerültek reflektorfénybe, amikor az 50-es évek derekán kitört a rock and roll-őrület.
Nagy sikerei közül az élre kívánkozik a Blueberry Hill, amely a Billboard fekete előadóinak listáján az 1., kislemezlistáján a 2. helyezést érte el, s szerepel a Rolling Stone magazin minden idők legjobb 500 dala között.
Se szeri se száma Fats Domino híres számainak: a Walkin To New Orleans, az Ain,t That a Shame, a Jambalaya, az I,m Ready, a Mardi Gras in New Orleans, a Let The Four Winds Blow, a Blue Monday és a többi százezrek kedvence lett.
Fats Domino a New Orleans-i rhythm and bluest ültette át a rock and roll világába. Boogie alapú zenét játszik, amolyan öreges stílusban, de vannak dögösebb darabjai is. A hatvanas években korábbi sikereiből élt, de amikor a Beatles neki címezte a Lady Madonnát, ismét reflektorfénybe került. A dalt ő maga is elénekelte.
Lemezeiből több mint 100 millió darabot adtak el az elmúlt évtizedekben, a különböző listákra száznál több dala került. Fats Domino az elsők között került be a rock and roll halhatatlanjai közé. Az 1990-es években Budapesten is fellépett – nem az ő szégyene, hogy a Budapest Sportcsarnok félig sem telt meg.

Fats Domino tegnap, 89 évesen természetes halállal halt meg.

A számok:
1. Blueberry Hill
2. Honey Chile
3. What’s The Reason (I’m Not Pleasing You?)
4. Blue Monday
5. So Long
6. La-La
7. Troubles Of My Own
8. You Done Me Wrong
9. Reelin’ And Rockin’
10. The Fat Man’s Hop
11. Poor Me
12. Trust In Me

http://links.snahp.it/120Fats

0

Visits: 14

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Fats Domino – This is Fats! (1956) Imperial Records” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

9 − 2 =

Password generation