Curved Air – Airconditioning (1970/2000) Warner Bros.

Curved Air

Valamikor 1968-ban járunk Londonban. A dobos Florian Pilkington-Miksa és basszista barátja Rob Martin megismerkedik a gitáros/billentyűs Francis Monkmannel, aki a Royal Academy of Music hallgatója.

Hamarosan már együtt jammelnek kisebb helyi partikon. Darryl Way csatlakozik hozzájuk és megalakítják a rövid életű Sisyphus zenekart.
Újabb tagcserék után alakul ki az alapító tagság, mely a Kacskaringós Levegő nevet veszi fel, Terry Riley “A Rainbow in Curved Air” című szerzeménye után.
Hamarosan beszáll közéjük Sonja Kristina énekesnő, aki a Hair londoni produkcióiban vett részt korábban.
Ha hippie-szagot érezne a kedves olvasó orra, bizony nem téved. Minden egyes, akkori divatnak megfelelő vizuális kelléket bevetettek a fiúk; fejkendők, napszemüvegek, békejelek nagy mennyiségben fordultak elő házuk táján; Sonja Kristina pedig könnyűszerrel kaphatott volna szerepet bármelyik akkori Woody Allen filmben, de mindezekkel a külsőségekkel együtt kedvelem őket, mert tudtak zenélni.
Nagyon ügyes dolgokat játszottak, a hegedű-billentyű-gitár hármas szövedékét, egymás támogatását, kiegészítését, a szólista kiemelését kiválóan lehet tanulmányozni lemezeik segítségével.
A bemutatkozó album, a Légkondicionálás (“Airconditioning,”) volt minden idők első rock picture disc kiadása.
A lemezről az “It Happened Today,” és a “Vivaldi” lett széles körben ismert. Különös elektronikus, hegedűszólókkal tarkított progresszív folk muzsikájuk értő közönségre talált, és a kritika is jól fogadta. (Zömbik József)

A számok:
1. It Happened Today
2. Stretch
3. Screw
4. Blind Man
5. Vivaldi
6. Hide and Seek
7. Propositions
8. Rob One
9. Situations
10. Vivaldi (With Cannons)

A csapat:
Sonja Kristina – Vocals
Rob Martin – Bass
Francis Monkman – Guitars, Keyboards
Florian Pilkington-Miksa – Drums
Darryl Way – Violin, Keyboards, Vocals

https://ouo.io/uILYBPC

0

Visits: 50

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

négy × 3 =

Password generation