Európa Kiadó – Nincs kontroll [EP] (2018) Xlnt Records

Ahogyan az Európa Kiadó elmúlt három és fél évtizede is sokféleképpen szól arról, ahogyan és ahol élünk, úgy Menyhárt Jenőék négy dalt tartalmazó új EP-je, a Nincs kontroll igazi Európa Kiadó-lemez.

A világ dolgait és az életünk legszemélyesebb ügyeit egyszerre felvillantó dalokban jéghegyek, csokor vörös rózsák, Budapest és New York váltogatják egymást. Ráadásul kapunk egy megkapó feldolgozást is. Az első olyan kiadvány, melyet az Európa Kiadónak az a felállása készített, ami már több mint egy éve működik (Menyhárt Jenő mellett: Tóth Zoltán Spenót, Bujdosó János, Kálmán András és Gyenge Lajos). A lemezen négy dal, három vadonatúj szám – a rakendrollos Mindenki egyenlő, a címadó art-funkos Nincs kontroll, és az Európa Kiadó-san andalító Még egyszer újra –, valamint a zenekar történetének első stúdióban rögzített feldolgozása, a Balaton-féle Levert vagy hallható.

“Vannak olyan mágikus pillanatok, amelyekben egyszerre történik a múlt, a jelen es a jövő. A Nincs kontroll EP pedig néhány ilyen pillanat megragadására és megörökítésére tett kísérlet” – mondja a lemezről Menyhárt Jenő.

Az Európa Kiadó a magyar könnyűzene egyik kulcszenekara. A nyolcvanas évek elején alakult, Menyhárt Jenő gitáros-énekes-igazgató köré épülő Európa Kiadó története nem hagyományos zenekartörténet. Különféle korszakaiban más és más felállásokban működött, más és más narratívák mentén fogalmazta meg, fogalmazta újra magát.

Tracklist:

01 – Mindenki egyenlő
02 – Mégegyszer újra
03 – Nincs kontroll
04 – Levert vagy

https://zenekucko.com/eukiniko

Ha kicsomagoláskor jelszót kér, írd be a Zenekucko szót a megfelelő helyre.

0

Visits: 18

Publication author

offline 2 hét

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

öt × négy =

Password generation