Nils Landgren – The Moon, The Stars And You (2011) ACT

Megjelent Nils Landgren harmadik olyan szólóalbuma, amelyen nemcsak a szinte már védjegyévé vált piros Yamaha harsonán játszik, de énekel is. Ahogy Siegfried „Siggi” Loch fogalmazott 7 éve, az ACT lemezkiadó 15 évéről szóló interjúban: „Nils Landgren a lemezkiadók álma. Nemcsak azért, mert Ő napjaink egyik legjobb jazz-harsonása, de kiemelkedő tehetségű zeneszerző, zenekarvezető, producer és énekes is.

Kettejük – mármint Siggi Loch, az ACT lemezkiadó alapító-igazgatója és mára e lemezkiadó legnagyobb sztárjává váló svéd zenész – kapcsolata épp Nils Landgren első olyan lemezének megjelenésével függ össze, melyen balladákat énekelt, amint ezt a lemez címe is elárulja.

Mindez 1992-93 -ban történt, és e lemez volt az egyike a mára már világhírűvé vált kiadó elsőként megjelent albumainak. Ennek mintegy folytatásaként -10 évvel később – megjelent a „Sentimental Journey” c. lemez, melyen szerepel az a dal is, amelyet először hallottam Tőle. Ez Sting „Fragile” c. dalának egy gyönyörű feldolgozása, melyet aztán több is követett. Máig – tudtommal – 4 verziót készített e dalból. Az elsőn Rigmor Gustafsson és a Fleshquartet voltak a partnerei. Egy évre rá „Sentimental Journey II.” alcímmel megjelent Rigmor Gustafsson, svéd énekesnő első szólóalbuma az ACT -nél, amelyen természetesen a felállás ugyanaz volt. Erről a lemezről a címadó dalt, az „I will wait for you” c. Michel Legrand szerzeményt ajánlom majd figyelmükbe.

A lemez amolyan koncept-album, melyről a címéhez híven dalok hallhatóak a Holdról, a csillagokról és a szerelemről. Két dalt leszámítva csak lassú dalok szerepelnek a lemezen, így ha az ember lányának kedve támad Audrey Hepburn-t utánozva, holdas éjszakán kiülni az ablakba és a csillagokat bámulva merengeni, jobb aláfestőzenéről nem is álmodozhat. – írta a lemezről Norbi a zeneajavabol.com-on.

Tracklist:

01 – Moonshadow
02 – The Moon, The Stars And You
03 – Oh You Crazy Moon
04 – Joe’s Moonblues
05 – Angel Of Fortune
06 – Moon River
07 – Til’ There Was You
08 – Stars In Your Eyes
09 – Please Don’t Tell Me How The Story Ends
10 – The Moon’s A Harsh Mistress
11 – Holofotes
12 – Lost In The Stars

Levin 2012. november 19-i bejegyzésének frissítése.

http://tinyurl.com/zrjuowh

0

Visits: 6

Publication author

offline 1 nap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

4 × öt =

Password generation