The Kilborn Alley Blues Band – Better Off Now (2010) Blue Bella Records

The Kilborn Alley Blues Band

“Már korábban illett volna foglalkoznunk a The Kilborn Alley Blues Banddel, így most kapóra jött a – Better Off Now címet viselő – régóta várt új albumuk. Régóta vártuk, hiszen már tavaly szeptemberre ígérte a kiadó a megjelenését, és fotók is kerültek fel az internetre a lemezbemutató buliról. S hogy megérte-e a várakozás? Nem vitás!

A zenekar története nem tekint vissza hosszú múltra. Andrew Duncanson (ének, gitár) alakította a csapatot 2000 áprilisában, középiskolás korában. Társai közül Chris Breen (basszusgitár) és Josh Stimmel (gitár) az iskolai baráti köréhez tartoztak. Néhány hónap elteltével Joe Asselin (harmonika) csatlakozott hozzájuk, de csak 2005-ben Ed O’Hara (dobok) belépésével alakult ki a mai felállás.
Már az első két albumuk (Put It In The Alley, Tear Chicago Down) kitűnt a többi korabeli blues korong közül, sőt mind a kettőt Blues Music Awards díjra (Best New Artist Debut, Best Contemporary Blues Album) nominálták. A tavalyi év során a Sean Costello Rising Star Award díjat is megkapták, melynek az átadójára Buddy Guy Legends klubjában került sor.
A csapat az új lemezén is előnyben részesíti a hagyományos megszólalást: klasszikus Chicago bluest játszanak, ezt vegyítik egy kis déli soul zenével. Előadásmódjuk energikus, fiatalos, a lemezt hallgatva elhisszük, hogy ők lesznek azok, akik megszerettetik a blues zenét a mai ifjúsággal.
Az új CD a gazdasági válságról szóló Nothin’ Left To Stimulate-tel nyit, és a Tough Times című számmal zárul. Ami közte van, az maga a csoda, csupa-csupa kiemelkedő nóta követi egymást, pl.: Watch It – Magic Slimes, mozdonyként zakatoló, Train To Memphis – funky-s, egy személyes élmény szolgál alapjául, amikor Andrew Duncanson New Orleans-ba utazott, Woah Yeah Woman – lendületes, Muddy Waters világát idézi.
A lemez egy összeszokott együttes kiforrott produkciója. Andy Duncanson hangjában van egy kis Bob Hite, némi Buddy Miles, és egy csipet Eric Burdon. Joe Asselin játékában visszaköszönnek a nagy elődök: James Cotton, Sonny Boy Williamson II. és Little Walter Jacobs. A korábban metál zene rajongó Josh Stimmel gitárjátéka igényes, színes, játékában érvényesülnek a kötelező stíluselemek.
Higgyétek el nekem, a Better Off Now sem kerüli el az első két lemez sorsát! Sőt…” (Turista, Bluesvan.hu)

A számok:
01. Nothin’ Left to Stimulate (3:35)
02. Foolsville (4:40)
03. Better Off Now (4:54)
04. Train to Memphis (4:42)
05. Watch It (4:04)
06. Bubbleguts (3:53)
07. Tonight (4:05)
08. You Can Have the Tail (3:01)
09. Keep Me Hangin’ (6:16)
10. Whoa Yeah Woman (5:00)
11. Tough Times (3:19)

https://ouo.io/l6cGMx

0

Views: 9

Publication author

offline 2 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

The Kilborn Alley Blues Band – Better Off Now (2010) Blue Bella Records

” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

18 − hat =

Password generation