Palya Bea – Ezeregy szefárd éjszaka (2012) Sony Music

Megszületett Palya Bea szefárd zenei anyagából készült albuma, melyen kizárólag élő koncertfelvételek szólnak, írta 2012-ben a Life magazin.
A lemez anyagát adó koncerteket 2012. áprilisa és júniusa között rögzítették. A felvételeken Beát hű barátai és zenésztársai, Bolya Mátyás (koboz, citerák) és Dés András (ütőhangszerek) kísérik.

Az album a triózás mesterségéről, a három zenész döbbenetes összhangjáról is szól. Szefárd dalokat és saját kompozíciókat játszanak, a szövegek a női élet csodálatos rítusairól mesélnek.
“Az én lelkem lakhelye mintha a magyar földtől délkeletebbre lenne. Balkáni, kis-ázsiait tájakra vágyom, ahol közel ring a tenger, fülemnek e népek hangszerei, énekei kedvesek igazán. Ha képzeletem odaröpít, mese indul bennem, az Ezeregy éjszaka Seherezádéja leszek, az életemről, az életemért zengem a dalokat, szövöm a történeteket.

A szefárd zene a Spanyolországból menekült zsidóságé, akik a mai bolgár, török, görög, szíriai területeken találtak új hazát. Kavarogtak az ősi rítusokat hordozó szavak és dallamok, kincses birodalom született. Engem beszippantott ez a birodalom, mégis, ez itt az én szefárd zeném, ezek a dalok az én személyes, szeszélyesen szefárd szerelmeim. S bár nyugtalan lelkem távoli tájakra vágyódik, más népek zenéjén s nyelvén szárnyal, a legbelső meséim mégis magyarul szólnak. A szefárd dallamok újabb alkalmat adtak saját dalok írására, és arra, hogy zenészeimmel még mélyebbre ássunk a triózás mesterségében.”

A dalok:
01. Rítusének
02. Kadifeden kesesi
03. Közelebb
04. Durme durme querida hijica
05. Segélj el Uram Isten
06. A menyasszony sétája
07. Áldás
08. Aranylépcsők
09. Asszonymulatság
10. Las esuegras de agora
11. Tengerballada
12. Ezeregy álom
13. Morena me llaman
14. Bár azt tudod, te virág

https://tinyurl.com/y7u2vyrh

0

Visits: 4

Publication author

offline 9 óra

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Palya Bea – Ezeregy szefárd éjszaka (2012) Sony Music” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

8 − 1 =

Password generation