The Everly Brothers – A Date with the Everly Brothers (1961) Warner Bros. Records

Az 1001 Albums You Must Hear Before You Die (1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz) sorozat huszonhetedik (27) lemeze az Everly testvérek negyedik albuma.
“A tesvérek kidolgoztak egy stílust, amiben többszólamú énekharmóniákat ötvöztek a rock and roll és a country muzsikájával. Dalaikat a kora 1960-as évek fiataljai szerették és izgalmasnak találták, a jól megtanult lecke erős hatása tapasztalható volt mind a Beach Boys, mind a Beatles, a Simon & Garfunkel és más, főleg énekközpontú, akusztikus zenét játszó előadó zenéjén. Az Everly Brothers tehát azt fedezte és használta fel, hogy mire képesek együtt a country zene vokális harmóniái és a rock and roll ritmusa.Velük született meg a kompromisszum művészete a szórakoztató zenében a középosztálybeli domesztikált életforma és a fiatalság lázongó nyugtalansága között. Zenéjük az egyensúly zenéje. Dalaik hatásukban egyszerre nyugtatók és izgatók. Phil és Don Everly, kentuckyi countryzenészek fiai, 1955 elején Nashville-ben minkálkodtak, főleg mint dalszerzők. 1957-re kialakították azt a melankolikus, nosztalgikus hangvételt, amit senki más nem tudott annyira, mit ők.
Zenéjükben nyoma sincs a rock lázadó energiájának, sokkal inkább a country fegyelmezett nyugodt világának, ideológiájának: sehol egy szóló, sehol egy hangnemból kilógó hang, sehol egy elektronikus torzítás. Az eredmény elegáns, egyszerű, frissítő hatású muzsika. A testvérek az átlagos good American családias romantikus világát reprezentálták. Zeneileg kijelölték az utat a nagy countrytól az érzelmes rockhoz és más irányban a folk-rockhoz.” (Szubjektív Magazin)

A számok:

A
1. “Made to Love” (Phil Everly) – 2:05
2. “That’s Just Too Much” (Don Everly, Phil Everly) – 2:40
3. “Stick With Me Baby” (Mel Tillis) – 1:57
4. “Baby What You Want Me to Do” (Jimmy Reed) – 2:20
5. “Sigh, Cry, Almost Die” (Everly, Everly) – 2:18
6. “Always It’s You” (Felice Bryant, Boudleaux Bryant) – 2:30

B
1. “Love Hurts” (Boudleaux Bryant) –2:23
2. “Lucille” (Albert Collins, Little Richard) – 2:32
3. “So How Come (No One Loves Me)” (Bryant, Bryant) – 2:18
4. “Donna, Donna” (Bryant, Bryant) – 2:15
5. “A Change of Heart” (Bryant, Bryant) – 2:07
6. “Cathy’s Clown” (Everly, Everly) – 2:25

https://tinyurl.com/y8fyp3jc

0

Visits: 8

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

8 + 15 =

Password generation