Ferenc Németh & Attila László – Bridges Of Souls (2014) Dreamers Collective Records

A különleges amerikai-magyar együttműködés ötletgazdája az Egyesült Államokban élő, és ott aktívan koncertező Németh Ferenc.
A magyar dzsesszdobos itthoni tanulmányai befejezése után 1999-ben Bostonba költözött, miután elnyerte a Berklee College of Music ösztöndíját. Master képzését a New England Konzervatóriumban kezdte, majd – első magyarként és egyetlen dobosként – a Thelonious Monk Institute-on fejezte be. 
2003-ban került New Yorkba, ahol olyan ikonokkal dolgozott együtt, mint Herbie Hancock, Wayne Shorter, John Abercrombie vagy Jonathan Kreisberg. A László Attila gitáros-zeneszerzővel közös Bridges of Souls projekthez a Yellowjackets két Grammy-díjas sztárzenésze, Russell Ferrante zongorista és Jimmy Haslip basszusgitáros csatlakozott.

A formáció albuma októberben jelent meg az Egyesült Államokban Németh kiadója, a Dreamers Collective Records gondozásában. A felvételek 2013 júniusában zajlottak Los Angelesben, ahol a csapat két koncertet adott. A Bridges of Souls tizenegy dalának szerzője László Attila és Németh Ferenc, két szerzeményt közösen írtak.

A számokat egy nap alatt vették fel, a hanganyag keverését Rich Breen szintén Grammy-díjas hangmérnök végezte, aki az utóbbi tizenöt évben a Yellowjackets és az Oregon együttes felvételeinek többségét készítette.

Az izgalmas és eredeti hangzást a ritmusszekció lendületes, groove-os alapjai felett megszólaló dallamközpontú hangfolyamok, valamint László Attila és Russell Ferrante zenei egyéniségét összetéveszthetetlenül képviselő szólók adják – áll az ajánlóban.

A számok:
1. Bridge Of Souls (6:19)
2. Downhill (6:26)
3. The Untouchable Number (4:44)
4. It’s Already That (6:23)
5. Sounds Of My Heart (5:37)
6. Dance (4:46)
7. Alone (Feat. Charlie Horvath) (4:50)
8. Magic City (6:40)
9. Little Heart (Feat. Lara Bello) (4:44)
10. Creep (6:06)
11. Missing You (3:36)

A zenészek:
Németh Ferenc: drums
László Attila: guitar
Russell Ferrante: piano, keyboard
Jimmy Haslip: bass
Lara Bello: vocals (7)
Horváth Charlie: vocals (9)

http://tinyurl.com/y7xnccsy

0

Visits: 19

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Ferenc Németh & Attila László – Bridges Of Souls (2014) Dreamers Collective Records” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

1 × kettő =

Password generation