The Ruby Braff/George Barnes Quartet – Plays Gershwin (1975) Concord Records

George Barnes amerikai gitáros 1921. július 17-én született az Illinois állambeli Chicago Heightsben. 1977. szeptember 5-én hunyt el.

Barnes még csak 16 esztendős volt, amikor a Tommy Dorsey Amateur Swing Contesten díjat nyert 1937-ben, de már ekkor harcedzett gitáros volt. Ugyanis ezt megelőzőleg már kiterjedt tevékenységet folytatott kisegyüttesével a Közép-Nyugaton. A versenyen aratott sikerét követőlelt sok lemezfelvételen vett részt, amikor is vezető bluesénekeseket kísért, például Big Bill Broonzyt, Blind John Davist, Jazz Gillumot és Washboard Samet.
Érdemes megjegyezni, hogy Bernest elsősorban a klasszikus country blues-zal hozzák összefüggésbe, holott ő volt az egyik legelső elektromos gitáros, aki már 1931-ben ezen a hangszeren játszott. Katonaidejét nem számítva, Barnes a negyvenes évek nagy részében Chicagóban folyamatosan dolgozott az NBC és az ABC stúdióiban, New Yorkban pedig a Decca foglalkoztatta. A hatvanas években Barnes társaival, Carl Kress-szel és Bucky Pizzarellivel dolgozott. Barnesnak közismerten tüskés természete volt, és a nyilvánosság előtt szakított Pizzarellivel, mielőtt megkezdte ugyancsak vitákkal teli, ám zeneileg mélyreható együttműködését a kornettos Ruby Braff-fal. Barnes bluesjátéka mindig csodás volt, melodikus előadása pedig megfelelt a legjobb elképzeléseknek. Jellegzetes, briliáns egysoros szólóinak számos kiváló példáját hanglemezen is megörökítették. Duettjei, különösen a Braff-fal és a Joe Venutival készültek, a zenésztársak szinte hihetetlen zenei közelségét mutatják. 1977. szeptemberi halála a jazzgitárjáték nagy vesztesége volt. (Passzio.hu)

A számok:
A1 ‘S Wonderful 2:53
A2 I Got Rhythm 4:39
A3 They Can’t Take That Away From Me 4:00
A4 Nice Work If You Can Get It 3:28
A5 Somebody Loves Me 3:51
B1 But Not For Me 2:51
B2 Summertime/Bidin’ My Time 2:39
B3 Love Walked In 4:54
B4 Embraceable You 2:09
B5 Liza 4:22

A Quartet tagjai:
Ruby Braff – kornett
George Barnes – gitár
Wayne Wright – gitár
Michael Moore – bőgő

https://tinyurl.com/y9uqyxer

0

Visits: 8

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

The Ruby Braff/George Barnes Quartet – Plays Gershwin (1975) Concord Records” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

6 + hét =

Password generation