Tim Rose – Haunted (1997) Best Dressed Records

Közhely, hogy az élethez valamennyi szerencsére is szükség van.
Tim Rose (Timothy Alan Patrick Rose 1940-2002) azonban elmondhatta, hogy a szerencse egész életében elkerülte. A Washingtonban született énekes-dalszerző a jezsuiták középiskolájában végzett, majd a haditengerészetnél szolgált. Leszerelését követően kereskedőhajón tengerészként, majd banktisztviselőként dolgozott. 1962-től haláláig a zeneiparban dolgozott. Cash Elliot-tal (a későbbi Mamas and Papas énekesnőjével) és John Brown-nal folk énektriót alapítottak.
A trió harmadik tagja később Jim Hendricks lett, s The Big Three néven New York művésznegyedében a Greenwich Village-ben léptek fel. Két albumuk is megjelent, de Rose és Mama Cash nézeteltérései miatt a trió felbomlott. Tim ekkor szólóban kezd dolgozni, s a CBS-nél 1967-ben megjelent cím nélküli albumán két olyan feldolgozása is helyet kapott, melyek azóta is alapnak számítanak: a Hey Joe, és a Morning Dew. Jimi Hendrix az ő Hey Joe feldolgozása alapján készítette elsaját Hey Joe verzióját.
1970-ben Londonba költözött, és neves előadók koncertjein lépett fel mellékszereplőként, négy önálló lemeze is megjelent a hetvenes években.
A siker azonban elkerülte, egy rossz házasság és a válás pedig az alkoholizmus karjaiba sodorta. TV reklámok zeneszerzőjeként tengette napjait, majd a kilencvenes években visszatért, néhány lemeze is megjelent, közöttük ez.
Kis szerencsével másként is alakulhatott volna az élete.

A számok:
01.(Hey Joe) Blue Steel ’44
02.Give Your Lovin’ to the Livin’
03.He Never Was a Hero
04.Natural Thing
05.A Mite Confused
06.I Ain’t Had No Lovin’
07.Because You’re Rich
08.The Dealer
09.Come Away, Melinda
10.Haunted
11.Four Dancin’ Queens
12.Hanging Tree
13.I Sold It With My Car
14.Morning Dew

https://tinyurl.com/y7skgadt

0

Visits: 6

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Tim Rose – Haunted (1997) Best Dressed Records” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

hat + 2 =

Password generation