You + Me – Rose Ave. (2014) RCA – Dine Alone

“Amihez Pink az elmúlt években hozzányúlt, az jó eséllyel változott arannyá (vagy platinává). A kezdetben vadóc, rapper lány fokozatosan változott egy szélesebb kör által is megismert és elismert, mainstream popelőadóvá – megannyi világsláger, milliós lemezeladások és teltházas turnék jellemezték az elmúlt éveit. Tavaly jelentették be a hírt, hogy az énekesnő várandós második gyermekével, és még mielőtt megszületett volna a kicsi, belevágott a You+Me projektbe. 
Mielőtt bárki is hozzákezdene a lemezhez, érdemes megjegyezni, hogy az itt hallható zene mérföldekre van bármitől, amit eddig valaha Pink kiadott a kezei közül, ugyanis ez a muzsika nemhogy nem pop, de még csak nem is rap, hanem színtiszta country-pop. Talán magyarázható ez a zeneiség azzal, hogy a második gyermekével a szíve alatt már nem szeretne nagyobb turnéra menni, és ott hajmeresztő mutatványokat bemutatni, inkább marad a kellemes, lágy, visszafogott, nyugtató zenénél, amely ráadásul elég nagy népszerűségnek és kultusznak örvend az Egyesült Államokban. A csapat másik oszlopos tagja az énekes és dalszerző Dallas Green, aki éppúgy ismert country (City And Colour), mint metalos vagy hardcore (Alexisonfire) körökben.

A lemezt felvezető, címadó szerzemény már első hallgatásakor megbabonázott, egyből magával ragadott, nem is értem, hogy tudta elkerülni idehaza a rádióadók programjait (illetve, de, sajnos értem…).
Azért is remek felvezetése ez a lemeznek, mert elég szépen összefoglalja és előrevetíti, hogy mi várja az érdeklődőt: férfi-női ének váltakozása mellett előadott, többnyire akusztikus gitárral, vonósokkal, billentyűs hangszerekkel kísért, finom, „szép” zene. A nyitó „Capsized” is ezt támasztja alá: hangulatos dal, elvégre ami mindenképpen szükséges ehhez a zenéhez, az a hangulat – ha valaki falat szeretne bontani vagy betonozni, annak bizony másik zene után kell néznie, de aki igényes, nyugtató zenére vágyik, az jó helyen keresgél.
A lemez nem rengette meg alapjaiban a lemezeladási piacokat, persze az ilyenfajta rétegzenétől ez nem is várható el, de természetesen szomorkodásra így sincsen ok, hiszen Kanadában az első pozícióban nyitott, míg Amerikában a negyedik helyen, és a fontosabb, még számító lemezeladási színtereken (Németország, Egyesült Királyság) is a legjobb tízben rajtolt, így amíg Pink elsősorban megint anya lesz és nem popelőadó, addig csillapítja a rajongók éhségét.

Ez a lemez country-pop, ezt mindenképpen szükséges leszögezni, így aki Pink vadóc énjét szereti különösen, az nem itt fogja megtalálni a számítását, ám aki szereti az igényesen megírt és hangszerelt, nyugisabb zenét, rögtön tegyen próbát a You+Me-vel, mert nem fogja csalódás érni. Hangulat kell hozzá, de nagyon képes eltalálni az embert!”  (Részletek Débali remek ismertetőjéből, ekultura.hu)

A dalok:
1. Capsized
2. From a Closet in Norway (Oslo Blues)
3. Gently
4. Love Gone Wrong
5. You and Me
6. Unbeliever
7. Second Guess
8. Break the Cycle
9. Open Door
10. No Ordinary Love

Az előadók:
Pink – ének
Dallas Green – ének, gitár

https://tinyurl.com/ycvsd37t

0

Visits: 6

Publication author

offline 1 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

You + Me – Rose Ave. (2014) RCA – Dine Alone” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

hét + 9 =

Password generation