Kansas – Leftoverture (1976) Kirshner Records

1973-ban Topekában (Kansas állam, USA) Dave Hope (basszusgitár), Phil Ehart (dob), Kerry Livgren (szólógitár) Kansas néven zenekart alapítottak.

Késõbb csatlakozott hozzájuk Lynn Meredith, Dony Montre, Dan Wright és Larry Baker. Kis idõ múlva Meredith, Montre, Wright és Livgren kiszállt saját együttest alapított The Reasons Why néven (ezt késõbb Saratogára változtatták).
Az első album, a Kansas 1974 márciusában jelent meg. Ötvözte a rockot, a klasszikus hegedűs zenét és az Amerikában népszerű boogie-t.
Az általuk ekkor játszott zenét főleg a Genesis korai albumaihoz hasonlították. Hamarosan sorozatban jelentek meg az új albumok: másodikként a Song for America, utána pedig a Masque.
1976-ban negyedik albumukon, a Leftoverture-ön jelent meg a talán eddigi leghíresebb és legnépszerűbb számuk, a Carry on My Wayward Son, az ötödiken pedig a Dust in the Wind. Az első négy albumuk összesen több mint négymillió példányban kelt el. Hamarosan elkezdték utánozni a régebbi idõk nagy rockegyütteseit, és elkészítették első koncertalbumukat a Two for the Show-t.
Az 1980-as évek nagyon termékeny éveknek bizonyultak. Kiadták az Audio-Visions nevû albumot, amibõl a Hold On címû szám bekerült az amerikai Top 40-be. 1981 októberében Walsh elhagyta az együttest és csatlakozott a Streetshez.
Hamarosan megtalálták méltó utódját John Elefante személyében. Az első album, amit Walsh nélkül adtak ki, a Vinyl Confessions 1982-ben. Ezen az albumon szerepelt egy másik méltán híres Kansas-szám, a Play the Game Tonight. Ezután kiadták a Drastic Measures nevû albumot, rajta a Fight Fire with Fire zeneszámmal.
Mivel Livgren és Hope nem érezte jól magát az Elefante-val közös munkában, ezért 1983. december 31-én atpártoltak az AD nevű együtteshez.1984-ben megjelent a The Best of Kansas nevû album, ami után 1985-ben az együttes úgy döntött, feloszlik.
1985-ben viszont újraindult, Walshsel ismét a soraiban de Livgren, Hope és Steinhardt nélkül. Az újraszervezett együttesben Walshen kívül Billy Greer, Steve Morse, Richard Williams és David Ragsdale volt tag.
1986-ban kiadták a Power címû albumot. Az All I Wanted címû szám bekerült a Top 40-be. 1988-ban az újjászervezett együttes kiadta az In the Spirit of Things című albumot. 1986-ban turnézott először a csapat. Az 1991-es turné után Morse elhagyta a Kansast. A következő nagy esemény a csapat életében az volt hogy a Yes 2000-es turnéján ők voltak az előzenekar. (rockerek.hu)

„Varázslatos hangulat volt, amikor a ’Leftoverture’-t vettük fel. – emlékezett vissza Kerry Livgren – Évekkel később, amikor a soron következő lemezek készültek, állandóan mondogattuk: Hogy csináltuk, mi volt más? Visszamentünk ugyanabba a stúdióba, ugyanazokkal dolgoztunk együtt, de azt a teljesítményt többé nem tudtuk megismételni.”

A dalok:
1. Carry On Wayward Son 5:23
2. The Wall 4:51
3. What’s On My Mind 3:28
4. Miracles Out of Nowhere 6:28
5. Opus Insert 4:30
6. Questions of My Childhood 3:40
7. Cheyenne Anthem 6:55
8. Magnum Opus 8:25
a. Father Padilla Meets the Perfect Gnat
b. Howling At the Moon
c. Man Overboard
d. Industry On Parade
e. Release the Beavers
f. Gnat Attack

A zenészek:
Phil Ehart – drums, percussion; Dave Hope – bass guitar; Kerry Livgren – electric guitar, clavinet, Moog, Oberheim synthesizer, ARP synthesizers, piano; Robby Steinhardt – violin, viola, backing vocals, lead vocals (“Miracles Out of Nowhere” and “Cheyenne Anthem”); Steve Walsh – organ, piano, lead vocals (all tracks), additional synthesizers, vibraphone; Rich Williams – electric and acoustic guitars.

https://tinyurl.com/y5yt8wpd

0

Visits: 17

Publication author

offline 9 óra

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

hét − 1 =

Password generation