Mike Gotthard – Shut Up And Play (2009) Szerzői kiadás

“200 kilométeres körzetben nincs hasonló!” – mondta róla Koller László. A fiatal gitárvirtuóz, Gotthárd Mihály és csapata modern fúziós jazz-rockot játszik, erős bluesos gyökerekkel.

Mike – született Gotthárd Mihály – hétévesen ragadta meg a világ tengelyét egy gitár formájában, mely azonnal – és úgy tűnik végleg – hozzánőtt… Mivel édesapja is zenész, így a gitározás és a zeneelmélet alapjait tőle sajátította el, majd – mivel szívében a blues dobogott -, hamar Zsoldos “Báró” Zoltán tanítványa lett, akinek hatására tovább mélyült a zene iránti olthatatlan szenvedélye. Később Mohai Tamás kezei közé került, aki látó-halló mezejét kiszélesítette a zenei végtelen befogadására. 

Zenekara 2009-ben Mohai Győző hatására, és segítségével alakult meg, és még azon a nyáron rögzítette első lemezét Shut up’n Play címmel, melynek felvételeit Európa-szerte több jazz-rádió műsorára tűzte.

Példaképei: Scott Henderson, Mike Stern, Hiram Bullock, Dean Brown, John Mclaughlin, Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Jaco Pastorius, Marcus Miller, John Coltrane és végtelen sora az egyedi hangú kísérletező zenészeknek.

A lemezen, és a koncerten is kizárólag saját kompozíciók hangzanak el. Ha skatulyába kívánjuk gyömöszölni a produkciót, akkor nevezzük változatos modern jazz-rocknak, amit erősen áthat a blues. Aki modern hangzású, instrumentális zenét kíván hallgatni, ne habozzon!

Gotthárd Mihály – gitár
Rácz Roland – billentyűk (1,3,4,6)
Koller László – basszusgitár
Mohai Győző – dob
Mohai Tamás – gitár (7)
Cserta Balázs – szaxofon (1)
Hámori János – trombita (1), szárnykürt (6)

Tracklist:

01 – Scott
02 – Midnight
03 – Unconventional
04 – Bagatel
05 – Alteration
06 – Taka
07 – Heater
08 – On The Street
09 – 911

Külön köszönet Nagygazemberimi-nek a lemezért és az eredeti feltöltésért!

https://tinyurl.com/y6jckoos

Ha kicsomagoláskor jelszót kér, írd be a Zenekucko szót a megfelelő helyre.

0

Visits: 16

Publication author

offline 2 hét

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

18 − 17 =

Password generation