Al Di Meola – Flesh On Flesh (2002) Telarc Records

al di meola

Latin zenével kezdte pályáját, de később főként a jazz gitárvirtuóza lett Al di Meola (1945).  A gitárművész ugyanakkor a jazz-rockban, a világzenében, az akusztikus latin zenében, de a “poposabb” zenében is otthonos. Sokoldalúságát nem utolsó sorban olyan példaképeknek köszönheti, mint Miles Davis, Larry Coryell, Jim Hall, Jimi Hendrix vagy a Beatles.

Olasz származású lévén az olasz klasszikus zene ihlette meg először. Gyermekkorában dobolni kezdett, de már nyolcéves korától gitározik, tizenéves korától előbb a latin zenéé lett a főszerep életében, közben már a jazz felé fordult érdeklődése. Al Di Meola kezdetektől egyformán mestere az akusztikus és az elektromos gitárnak, mindkét hangszeren szívesen játszik, bár volt olyan időszaka, amikor inkább az akusztikus gitárt részesítette előnyben.
Tizenhét éves volt, amikor korengedménnyel felvették a bostoni Berklee School of Musicba. Pontosan húsz éves korában csatlakozott a Chick Corea által alapított Return to Forever fúziós jazzegyütteshez. Emlékezetes sikert arattak a New York-i Carnegie Hallban. Az együttes több lemezén volt közreműködő a gitáros, a Return to Forever tagjaként kapott Grammy-díjat.
Első szólólemeze, a Land of the Midnight Sun 1976-ban jelent meg. Eleinte a fúziós zene, az elektronikus gitár izgatta, de fokozatosan kiterjedt érdeklődése sok más zenei világ felé. (literatura.hu)

A számok:
1. Zona Desperata
2. Innamorata
3. Meninas
4. Flesh on Flesh
5. Fugata
6. Deep and Madly
7. Saffire Soleil
8. Senor Mouse

A zenészek:
Al di Meola – Guitar (Acoustic), Dumbek, Percussion, Guitar (Electric), Roland VG8, Klong Rammana, Tarbuka, Drum Programming, Bombo, Tympani (Timpani), Keyboards, Cymbals; Gumbi Ortiz – Conga; Mario Parmisano – Synthesizer, Synthesizer Piano, Calliope, Marimba, Piano; Jean Valdes – Sax (Alto); Guillermo Ruiz – Sax (Alto); Williams Polledo – Trumpet; Ernie Adams – Drums; Anthony Jackson -Bass (Electric), Double Bass; Gonzalo Rubalcaba – Fender Rhodes, Soloist; Alejandro Santos – Flute, Flute (Bass), Pan Pipes.

https://zenekucko.com/00826

0

Views: 22

Publication author

offline 3 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

1 × négy =

Password generation