Bíró Eszter – Ezter (2007) Miss Bíró Publishing

Bíró Eszter lemeze nyolc évvel ezelőtt került először a kuckóba.
„A zenekart Ezter (Bíró Eszter) színész, énekes és fodo ütőhangszeres-zongorista, zeneszerző 2007-ben hozta létre, amelyben a hazai zenésztársadalom legkiválóbb alakjai vesznek részt, így Nikola Parov, Papesch Péter, Mogyoró Kornél és Hámori Máté.
A zsidó folklór dallamain alapuló nyolc különböző nyelven előadott egyedi hangzású dalok rengeteg hatásból összegyúrt, izgalmas etnós-fúziós zenefolyam, ahol a virtuóz előadás, a váratlan technikai és hangszerelési megoldások és a hangulatos szerzemények mind-mind egyenlő súlyt képviselnek az előadás különlegességében. A legújabb népdal a 20. század elejéről való New York-ból jiddisül, míg a legősibb egy több ezer éves iraki dal arámi nyelven, így a lemez egy világkörüli térbeli és időbeli utazás is egyben.
A formáció már több nagyobb koncertet is elkönyvelhet magának, úgy mint az A38 hajón tartott lemezbemutatót, a Művészetek Palotájabeli fellépést vagy a Zaragozai Világkiállításon játszott nagy sikerű koncertet. A lemez egyik száma felkerült az idei Hungry for Hungary 15 000 példányban megjelent válogatáslemezre a mai legjobb világzenei produkciók közé.” (hangveto.hu)

A dalok:
01.Bei Mir Bist Du Shein
02.Dror Yikra
03.Miserlou
04.Cuando El Rey Nimrod
05.Reb Motenyu / Od Yishama
06.Szól a kakas
07.Vayalil Vasikkum Striye
08.Ya Ribon Alam
09.Aser Bushke Krunshke
10.A Vaybele A Tsnie

Közreműködnek: Bíró Eszter – ének, melodika; Fodo – dob, billentyűs hangszerek, melodika; Nikola Parov – kaval, gadulka, klarinét, buzuki; Papesch Péter – basszusgitár; Mogyoró Kornél – ütőhangszerek; Hámori Máté – gitár; Borbély Mihály – tárogató; Árkosi Szabolcs – saz; Szirtes Edina – vokál; Antoni Arnold – akusztikus gitár; Csizmadia Dávid – trombita; Denner Árpád – tenorszaxofon; Elek István – bariton és tenorszaxofon; Frey György – extra brass arrangements.

https://zenekucko.com/04616

0

Visits: 56

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

4 × 1 =

Password generation