Budapest Bár – Volume 5 – Húszezer éjszakás kaland (2014) Bár Produkció

A 2014-es Budapest Bár album igazi tempós, tavaszi lemez szerelemmel, húzós dalokkal és meglepetésekkel, melyek közül talán a legfontosabb, hogy a produkció történetében először a zenekar énekeseinek saját dalai is hallhatóak. A címadó számot – Húszezer éjszakás kaland – Szűcs Krisztián (HS7) kifejezetten a Budapest Bár számára írta. Nem csak dalaiban, de hangjaiban is frissült a produkció, ezen a lemezen a csapat új tagja, Mező Misi (Magna Cum Laude) is hallható. A nagylemez 12 számot tartalmaz, ezek közül kettő egyveleg, azaz összesen 14 dal szólal meg az albumon.

A már említett saját szerzemények mellett természetesen hallhatjuk a Budapest Bár védjegyévé vált régi magyar slágerátdolgozásokat és újabb hazai dalok átértelmezett változatait is. Sőt, megszólalnak nemzetközi popslágerek Budapest Bár változatai is, többek közt David Bowie Tonight című dala.

Amikor elkezdtem a Budapest Bárt, az volt a célom, hogy a cigányzenekar teljesen másképp szólaljon meg, ahhoz képest, ahogy általában szokott. Most jutottunk el odáig, hogy sokkal modernebbül szólunk, néhol az elektronikus tánczene elemeit is beépítettük, mégis megőriztünk egy szerintem összetéveszthetetlenül más zenei hangzást – a cigányzenét. Ehhez az kellett, hogy ezekkel az énekesekkel dolgozzunk. Az énekesek másképp gondolkoznak a zenéről, mint mi, zenészek, és ez nagyon inspiráló. Évek alatt tudtuk a hangzást olyanra gyúrni, amit én az elején elképzeltem. Mérföldkő a zenekar történetében, hogy ezen a lemezen szerepel az első olyan dal, ami a Budapest Bár saját dala. Szűcs Krisztián Húszezer éjszakás kaland című dala pont olyan mint a Budapest Bár: a régit ötvözi az újjal” – mondja Farkas Róbert, a Budapest Bár zenekarvezetője.

Tavaly nyáron indult el a Budapest Bár életében egy újfajta folyamat. Arra jutottunk, hogy jó lenne egy kicsit korszerűbb irányokat keresgélni zenei és hangzásbeli megoldásokban. Elkezdtük megkeresni azokat a lehetőségeket, amivel a Budapest Bár egyébként is karakteres világát – megfelelő ízléssel – a mai pop és rockzenével elegyíthetjük – hiszen mi énekesek is ebből a világból jövünk” – mesél a produkció újfajta ihletettségéről Keleti András énekes.

A lemezen közreműködnek:
Budapest Bár zenekar:
Farkas Róbert (hegedű, gitár)
Farkas Mihály (cimbalom)
Ökrös Károly (harmonika, zongora)
Farkas Richárd (bőgő)
Kisvári Ferenc (dob).

Énekesek: Szűcs Krisztián, Behumi Dóri, Ferenczi György, Keleti András, Mező Misi, Rutkai Bori, Lovasi András, Németh Juci, Frenk, Kollár-Klemencz László.

Tracklist:

01 – Húszezer éjszakás kaland
02 – Multimilliomos jazzdobos
03 – Troli-trolibuszra vártam én/Titina
04 – Az utolsó szerelmes dal
05 – Mr. Alkohol
06 – Boogie a zongorán
07 – Money, Money, Money
08 – Énmellettem elaludni nem lehet/Ákom-bákom
09 – Meglépek
10 – Tonight
11 – Dél-Amerika
12 – Ezt is elviszem magammal

https://zenekucko.com/bubav5huszejka

Ha kicsomagolásnál jelszót kér, írd be a Zenekucko szót a megfelelő helyre.

0

Visits: 22

Publication author

offline 1 hét

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

négy × három =

Password generation