Udvaros Dorottya – Majdnem valaki (2015) Tom-Tom Records

A Rock Diszkont ismertetője:  Három évtizeddel első lemeze után, 2015-ben elkészítette második önálló albumát Udvaros Dorottya.

Az új lemez sok szempontból az Átutazó világának folytatása. Bereményi szövegei ezúttal is a férfi-nő viszony finom árnyalatait vizsgálják, a nyolcvanas évek hangulatát persze felváltotta napjaink világa – 21. század címmel született is egy dal.

“Hiába az azóta eltelt sok-sok év, a szerelem ügye Gézát és engem is lázba tud hozni, és mindketten úgy érezzük, hogy még mindig van mondanivalónk és kérdésünk róla”.

Az új lemezen is szerepel egy duett, egy szakítódal: a Randevút Jankovics Péter színésszel együtt adják elő.

Mint Udvaros Dorottya elmondta, nem szeret beleszólni alkotó emberek munkájába, de azért voltak finom utalásai Bereményi Géza és Hrutka Róbert felé arról, milyen típusú szövegeket és zenéket szeretne.

“Nagyszerű volt látni, hogy ők ketten a szó szoros értelmében együtt dolgoztak: Hrutka zenei motívumokat mutatott Bereményinek, és azokból lettek dalok, amelyek beindították benne a szövegeket. Géza az esetek többségében történeteket ír, nála egy dalban végigélhetek egy emberi sorsot. Az szóba sem jött, hogy ne ő legyen a szövegíró” – jegyezte meg.

A Tom-Tom Records gondozásában megjelent Majdnem valaki című lemezen a gitározó és vokálozó Hrutka Róbert mellett Galambos Zoltán játszott billentyűs hangszereken, Fehérvári Attila volt a basszusgitáros, Kalmus Felicián csellózott, Dely Domonkos vokálozott és ütőhangszereket használt, Markó Ádám pedig dobolt.

Zene: Hrutka Róbert
Dalszöveg: Bereményi Géza

1. Bizonytalanság
2. Ötödik nap
3. Mi van veled
4. 21. század
5. Randevú
6. Majdnem valaki
7. Elmennék
8. Tékozló fiú
9. Dixi
10. Miért pont ő
11. A túlélő dala
12. Ész és értelem
13. Így születtem

https://zenekucko.com/06521

0

Visits: 15

Publication author

offline 10 óra

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

egy × 5 =

Password generation