Tátrai Tibor & Szűcs Antal Gábor – Latin (2001) Szerzői kiadás

A történet azzal kezdődött, hogy 1999-ben Tátrai Tibort megkérték egy televíziós műsorban: a beszélgetés mellett gitározzon is egy keveset. Mivel egymagában nem szívesen muzsikál, régi jó barátját, Szűcs Antal Gábort hívta el a felvételre. Latin zenét játszottak. Méghozzá olyan jól és megkapóan, hogy hirtelen igény támadt a még létre sem jött produkcióra.

A sok meghívás eredményeképp 2000. január 17-én a Club Seven közönsége előtt mutatkozott be a duó. Totya témáira improvizált a két gitáros. Abban az évben még négy fesztiválon játszottak. A következő évben már rendszeresek voltak a koncertek, beindult a kéthetenkénti klub az Old Man’s Pubban, valamint egyre több vidéki fellépésre került sor. A mindenhol lelkes közönség az előadások után érthető módon albumot szeretett volna venni. A lemezfelvételre a Michel Stúdióban került sor, 2001 októberében. A Latin című anyagra már Tibusz is írt négy saját nótát. A fennmaradó hat szám Totya szerzeménye. Érdekesség, hogy a rögzített anyagon is nagy szerepet kapott az improvizáció, akárcsak a koncerteken.

A stúdió névadója, Szentmihályi “Michel” Gábor ütőhangszereken játszott, Papesch Péter pedig basszusgitározott. Az igényes instrumentális muzsika olyan népszerűvé vált, hogy a lemez fél év alatt bearanyozódott!

Tracklist:

01 – Carramba
02 – Maradona
03 – Fiesta
04 – Creol napfény
05 – Polka-móka
06 – Balatoni nyár
07 – Caraván
08 – To Steve part II.
09 – Búcsú
10 – Száguldó gyalog-kakukkfióka

https://zenekucko.com/tatiszalat

Ha kicsomagoláskor jelszót kér, írd be a Zenekucko szót a megfelelő helyre.

0

Visits: 32

Publication author

offline 1 hét

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

10 + tizennyolc =

Password generation