Modern Art Orchestra, Daniel Varga – Solar Crisis: MAO Plays the Music of Daniel Varga feat. Veronika Harcsa (2021) Szerzői kiadás

Varga Dániel a fiatal, vagy lassan a középkorosztályhoz tartozó művész, akit kitartó, áldozatos, Istenhittel átitatott munkája a hazai jazz szcéna legmagasabb szintjeire emelte. Dani ezúttal hazánk egyik vezető big band-jével, a Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestra-val (MAO) vonult stúdióba. Vendégművészként a nagyszerű énekesnő, Harcsa Veronika tündököl az anyagon, amely a MAO saját kiadása.

A Solar Crisis-en öt Varga Dániel szerzemény csendül fel, köztük Ady Endre „Föl-földobott kő” című versének megzenésített változatával (Szomorúan magyar), de egy Harcsa Veronika melódia, a Serge with Holy Scare is megszólal, természetesen Dániel hangszerelésével.

A kompozíciók, hangszerelések, improvizációk, és az énekhang együttese azt sugallja, hogy Varga Dániel mindent tud a zeneszerzésről, hangszerelésről, és -jó értelemben véve- azt csinál, amit akar, hiszen mindenre képes ezen a területen. Munkáiba beleszövi a jazz fősodrásának legjavát, a modern, mondhatni trendi vonulatokat, de a klasszikus muzsika elemeit is minőségien építi be darabjaiba. És mindezt „nyakon önti” egy hatalmas szabadságérzettel, mely van, amikor free jazz elemek, részek formájában ölt alakot, vagy átvitt értelemben, a zene auráját tekintve tűnik fel. ~ Gáspár Károly (jazzma.hu)

Varga Dániel – altszaxofon
Harcsa Veronika – ének (3, 4, 5)
Modern Art Orchestra

Tracklist:

01 – Transpiration
02 – Under the Walls of Jericho (Joshua IV.)
03 – Serge with Holy Scare
04 – Sinking
05 – Szomorúan magyar (Föl-földobott kő) – poem by Endre Ady
06 – Solar Crisis

https://zenekucko.com/madasocri

Ha kicsomagolásnál jelszót kér, írd be a Zenekucko szót a megfelelő helyre.

0

Visits: 16

Publication author

offline 2 hét

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

15 − tizennégy =

Password generation