Cyndi Lauper – Merry Christmas…Have a nice Life ! (1998) Sony/Epic

Cyndi Lauper

Cynthia Ann Stephanie “Cyndi” Lauper (New York, New York, 1953. június 22.) kétszeres Grammy díjas, Emmy-és Tony díjas amerikai énekesnő, dalszövegíró, zeneszerző, színésznő, melegjogi aktivista azon kevés előadóművészek egyike, akiknek GET-je van (Grammy-Emmy-Tony díj).

She’s So Unusual című 1983-as lemeze hatalmas kritikai és közönség siker lett, a lemez dalai pedig örökzöldekké váltak, az album szerepel a “Minden idők 500 legjobb lemeze” listán is.
Legsikeresebb dalai a “Girls Just Want to Have Fun”, a “Time After Time”, a “She Bop”, és az “All Through the Night”. Az album bombaként robbant a lemezpiacon, 65 hétig vezette a slágerlistát és 22 millió példány fogyott belőle világszerte, Lauper pedig világsztárrá vált.

A 21. században is nagy figyelem övezte a karrierjét, számos lemeze mellett első lemezét is többször, többféle verzióban kiadták (legutóbb 2014-ben). Az amerikai zenei élet meghatározó alakja, aki az éneklés mellett az élet számos területén alkotott maradandót.

Legnagyobb sikereit a 80-as években érte el, a könnyűzene történetében ő volt az első olyan előadó, akinek egy nagylemezéről (She’s So Unusual) kislemez formájában négy dal is felkerült az amerikai slágerlisták első öt helyére. Ezt a rekordját azóta sem döntötte meg egyetlen női előadó sem.
Hazánkban soha nem igazán volt elismert, ez valószínűleg mostanában sem fog változni, mert bár ő maga nem meleg, harcosan küzd az LMBTQ jogok érvényesüléséért.
Szószólója lett az gyűlölet-bűncselekmények megelőzésének, és beadványt nyújtott be a Fehér házba, hogy hivatalosan gyűlölet-bűncselekménynek minősüljön az, ha valaki azért bánt, vagy öl meg egy másik személyt mert annak szexuális irányultsága, a bűncselekmény elkövetője számára elfogadhatatlan. Barack Obama elnök aláírta a beadványt és a törvény 2010-ben hatályba is lépett .
Természetesen a karácsonyi lemeze sem hétköznapi.

A dalok:
1. Home on Christmas Day
2. Early Christmas Morning
3. Rockin’ Around The Christmas Tree
4. Christmas Conga
5. Minnie And Santa
6. Feels Like Christmas
7. Three Ships
8. New Years Baby (First Lullaby)
9. December Child
10. In the Bleak Midwinter
11. Silent Night

https://zenekucko.com/00749

0

Visits: 44

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Cyndi Lauper – Merry Christmas…Have a nice Life ! (1998) Sony/Epic

” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tíz − 1 =

Password generation