Deva Premal – Love is Space (2000) White Swan

“A németországi születésű Deva Premal klasszikus zenei képzésben részesült, gyermekkorában esti meseként már mantrákat hallgatott. Édesanyja viola da gambán (térdhegedű) játszott, míg színész apja a spirituális út, elsősorban a Zen-buddhizmus és a jóga követője volt.

Szanszkritnak tartotta magát és Deva elmondása szerint: “Amikor édesanyám terhes volt velem, üdvözlésképp a Gayatri Matrát énekelték az egész terhesség alatt.“
“Ahogy cseperedtem, továbbra is rendszeresen énekeltük el közösen lefekvés előtt a Gayatri Mantrát. Nem igazán tudtam, mit éneklek, s miért. Csak csináltam, mert azt mondták. Ám nem sokkal később már nagyon sokra becsültem ezt az izgalmas időszakot.”
Tinédzserként kiszakadt a klasszikus ének-, zongora- és hegedűtanulmányok valamint a mantra által megkötött béklyóból és Önmaga felfedezésébe kezdett. Útkeresése során 11 évesen lett a megvilágosodott misztikus, Osho tanítványa, később Indiába utazott a spirituális közösséghez, hogy különböző test-terápiákat tanuljon a masszázstól a shiatsun át a cranio-szakrális terápáig.
Osho közösségében találkozott Mitennel. “20 éves voltam, ő pedig 42, a szívünk mégis azonnal összekapcsolódott”, mondja Deva. “Tudtam, hogy Osho zenésze, de semmi egyebet nem tudtam róla, eltekintve attól a ténytől, hogy mindig jól éreztem magam a közelében. Rengeteget nevettünk… és nevetünk a mai napig. Ő írja a legszebb dalokat, amelyek közül többet már a közösségi ceremóniáknál megismertem.”
Deva és Miten 1990-ben, Indiában találkoztak. Itt indult a szeretet és a kreativitás felé vezető útjuk, mely során a dalokból, mantrából és meditációból álló megtermékenyítő művészetük eljutott a világ minden tájára. Egy sor elismert CD-t adtak ki, melyek jóval több, mint félmillió példányban keltek el, miközben koncertjeik és elragadó ének workshopjaikról meleg hangú kritikák születtek Európa-szerte csakúgy, mint Ausztráliában, Kanadában és az Egyesült Államokban.
Zenéjükkel, mely átlépi az összes megszokott zenei határt olyan rajongókra tettek szert, mint a rock-ikon Cher, aki Farewell Concert turnéján előadta Deva leghíresebb dalát, a Gayatri Mantrát, vagy a világszerte ismert író és személyiségfejlesztő tréner Tony Robbins, sőt, miután zárt körben meghallgatta Deva és Miten előadását, még Őszentsége, a 14. Dalai Láma is így nyilatkozott:”Csodálatos zene, csodálatos”

Eckhart Tolle, a neves guru és bestseller-szerző pedig emígy jellemzi őket: “Deva és Miten zenéjének hallgatásakor az értelem mögött elterülő megszentelt tér természetes módon és könnyedén válik nyilvánvalóvá. Tiszta mágia.” (esoguru.com)

01. Om Shree Sache (9:59)
02. Chidananda (5:52)
03. Om Mani Padme Hum (8:22)
04. Ide Were Were (7:55)
05. Jai Radha Madhav (6:20)
06. Gate Gate (10:51)
07. Om Namo Narayana (6:38)

https://zenekucko.com/04587

0

Visits: 23

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

2 × 3 =

Password generation