Vangelis – L’Apocalypse des Animaux  (1973) Polydor

Vangelis 1970-ben sem volt már ismeretlen, hiszen akkor már mögötte volt a legendás görög progresszív banda az Aphrodite’s Child két nagyszerű stúdió albuma (mind kettő megtalálható itt a Kuckóban).

Szóval még bőven együtt a görög banda, amikor Frédéric Rossif francia filmrendező felkéri Vangelist, hogy írjon új filmje (L’Apocalypse des animaux) számára kísérő zenét. A felelhető diszkográfiai adatok szerint ez az album Vangelis első, hivatalos szóló albuma. Ezektől függetlenül számomra nem csak a zenéje kedves, de ez volt az elsők egyike a mára már a streaming mellett elenyésző CD gyűjteményemnek. Valahányszor meghallok egy-egy számot a lemezről újra fiatal vagyok 🙂 .

Ha tehetitek nézzétek meg a filmet is! Üdítő a végeláthatatlan, automata gépsorokról lekerülő értelmezhetetlen Hollywood-i izék után. Ráadásul az amúgy is elég rövidre sikeredett lemez csak egy kis részét tartalmazza a hat részes sorozat zenéjének.

A kiadvány zenei anyaga:

    1. Apocalypse des animaux – Générique
    2. La Petite Fille de la mer
    3. Le Singe bleu
    4. La Mort du loup
    5. L’Ours musicien
    6. Création du monde
    7. La Mer recommencée

Kellemes zenehallgatást!

https://justpaste.it/5j1pg

0

Visits: 97

Publication author

offline 1 hónap

kalmy

Avatar 24
Comments: 234Publics: 52Registration: 04-10-2017

Vangelis – L’Apocalypse des Animaux  (1973) Polydor

” bejegyzéshez 6 hozzászólás

  1. 15 percel ez előtt ezt írtam volna: “Nem esküdnék meg rá, de simán lehet az, mivel a CD ott figyel a fiókban”, most hogy megnéztem a fiókot már azt mondanám: “Nem esküdnék meg rá, és nem is tudom megígérni, hogy biztosan az lesz”, mert a CD nincs a fiókban, de ami jobban bosszant még csak nem is emlékszem, hogy valaha kölcsön adtam volna (ami amúgy sem a szokásom).
    Szóval vagy én hülyültem meg teljesen és már arra sem emlékszem, hogy milyen CD-im voltak vagy csak kicsit hülyültem meg és nem emlékszem, hogy hová kevertem el. Így vagy úgy bajban vagyok.
    Azért kérded, mert nem annak néz ki?

    0

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenegy − négy =

Password generation