colorStar – colorStar (2009) Megadó Kiadó

A colorStar így mutatkozik be  Facebook oldalán:
“A pop- és rockzene hangszeres eszközeivel, de annak dalformára épülő hagyományos struktúrájával szakítva, a modern elektronikus tánczenén felbuzdulva és a 90-es évek pszihedelikus zenei színterének virágzásán felbátorodva született meg 1996-ban a colorStar.

A cél egy műfajokon felülemelkedő, saját zenei formanyelv és munkamódszer kialakítása volt. Az elektronikus zenére épülő partykultúra és annak valamiféleképpen ősének tekinthető pszihedelikus-rock izgalmas fúziós lehetőségei és egy ma már kezdetlegesnek számító dobgép megvásárlása jelentette a kiindulópontot a kísérletezés elkezdéséhez. A colorStar kezdetben hosszan ívelő folyamatokat hozott létre, amiben az itt-ott felbukkanó ének, vagy bármilyen effektezett emberi hang a közös improvizációkra épülő kollektív zeneszerzés folyamatában csak mellérendelt elemként jelent meg, néhol csak fűszerként, néhol meg az adott hangulatot további asszociációs lehetőségekkel gazdagítva. A colorStar-módszer alakulásával ezek az alapvetően nonverbális énektémák némi nyelvészeti-utómunkával számos esetben kezdték hagyományos dalnak álcázni magukat.
A cS utazásai és útkeresései során különféle műfajokkal és stílusokkal találkozott és barátkozott, de egyikkel sem azonosult teljesen. Egy drum and bass kísérlet után
nem lett d’n’b zenekar, ahogy egy világzenei kísérlet után sem lett etno vagy folk zenekar. A cS a különböző műfajokat és hatásokat magába, illetve egymásba olvasztja, miközben megőrzi saját legjellemzőbb stílusjegyeit, ezáltal valósítva meg a nevével jelzett színességet.”

A számok:
01 – Forog a világ
02 – Roam the Land
03 – Cold Winds
04 – Chamber of Heart
05 – Sudden Love
06 – System Breaks Down
07 – Origination
08 – Angyal

A zenészek:
Farkas Zoltán – dobok, ütősök
Keleti András – gitárok, ének
Somogyi Ferenc – basszusgitár
Soós Tamás – szaxofon, fuvola
Szalay Péter – gitárok
Szinovszki Márton – billentyűsök

https://zenekucko.com/04236

0

Visits: 1

Publication author

offline 1 nap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

colorStar – colorStar (2009) Megadó Kiadó

” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

egy × négy =

Password generation