Bryan Ferry – As Time Goes By (1999) Lansdowne Studio

Bryan Ferry

Bryan Ferry 1945. szeptember 26-án “az angliai Washingtonban született és már iskolás évei alatt eltökélte, hogy életében a kreatív művészetek játsszák majd a főszerepet, eleinte az írás és a színjátszás érdekelte, de hamar kialakult, hogy igazi szenvedélye a zene és a képzőművészet.

A Newcastle-i Egyetem Képzőművészeti Karán folytatott tanulmányokat, itt ismerkedett össze a művészguru Richard Hamilton-nal, a Brit Pop-Art alapító atyjával és ez az ismeretség kitörölhetetlen nyomokat hagyott művészetén és egyszersmind inspirációt adott későbbi munkásságához. Bryan Ferry később maga is úgy fogalmazott, hogy a Roxy Music-korszak kezdeti éveiben a zene és a képzőművészet iránti kettős rajongás ihlette a dalokat…
A Roxy Music-ot barátokkal és közeli ismerőseivel Graham Simpson-nal közösen alapította 1970-ben. Olyan neveket találunk az alapító tagok között, mint pl. Brian Eno-t (akinek a nevével a U2, David Bowie, Coldplay, David Byrne, Talking Heads pályafutása kapcsán is összefuthatunk), valamint Paul Thompson, Andy Mackay, Dexter Lloyd, Phil Manzanera. A zenekar azonnal óriási sikereket könyvelhetett el magának – és ami igen ritka – egyszerre hódította meg a „komoly” artrock híveket és a korabeli mainstream pop rajongókat is.” (passzio.hu)

A számok:
01. The Way You Look Tonight (Kern, Dorothy Fields) – 3:33
02. Easy Living (Ralph Rainger, Leo Robin) – 2:14
03. I’m in the Mood for Love (Jimmy McHugh, Dorothy Fields) – 4:20
04. Where or When (Rodgers and Hart) – 3:20
05. When Somebody Thinks You’re Wonderful (Harry Woods) – 3:00
06. Sweet and Lovely (Charles Daniels, Gus Arnheim, Harry Tobias) – 3:10
07. Miss Otis Regrets (Cole Porter) – 2:44
08. Time on My Hands (Vincent Youmans, Harold Adamson, Mack Gordon) – 3:01
09. Lover, Come Back to Me (Sigmund Romberg, Oscar Hammerstein) – 2:51
10. Falling in Love Again (Friedrich Hollander, Sammy Lerner) – 2:27
11. Love Me or Leave Me (Walter Donaldson, Gus Kahn) – 2:42
12. You Do Something to Me (Cole Porter) – 2:46
13. Just One of Those Things (Cole Porter) – 2:44
14. September Song (Kurt Weill, Maxwell Anderson) – 3:00

A felvételeket készítő csapat tagjai: Bryan Ferry (vocals, synthesizer); Nils Solberg, Phil Manzanera (guitar); Martin Wheatley (banjo); Gavyn Wright, Dave Woodcock, Abraham Lebrovich, Boguslav Kostecki, Wilf Gibson (violin); Phil Dukes, Peter Lale (viola); Anthony Pleeth (cello); Cynthia Millar (ondes martenot); Hugh Webb (harp); Jim Tomlinson (clarinet, alto saxophone); Alan Barnes (clarinet, tenor saxophone); Jose Libertella, Luis Stazo (bandoneon);Robert Fowler (tenor saxophone); Enrico Tomasso (trumpet); Malcolm Earle Smith, Bob Hunt (trombone); Colin Good (piano, synthesizer, harmonium); Richard Jeffries, Chris Laurence (bass); John Sutton, Andy Newmark (drums); Frank Ricotti (percussion); James Sanger (programming); Oxford Girls Choir (background vocals).

https://zenekucko.com/03692

0

Visits: 45

Publication author

offline 9 óra

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Bryan Ferry – As Time Goes By (1999) Lansdowne Studio

” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenhárom − 7 =

Password generation