The Best Of The Animals (1987) Abkco Music & Records

The Animals

“A rock leghíresebb “húsevői” a brit Animals tagjai voltak, akiknek története 1960-ban kezdődött, amikor az orgonista Alan Price saját nevén működő combót alapított Chas Chandlerrel, John Steellel és Hilton Valentine-nal.A négy newcastle-i rhythm and blues zenészhez 1962-ben csatlakozott Eric Burdon. Ekkor vették fel az Animals nevet.
A név az együttes vad viselkedését tükrözte. Egyes források szerint a rajongók ajándékozták meg ezzel a névvel kedvenceiket.
Burdon személyében az angol ötös magának mondhatta a hatvanas évek – és talán az egész rocktörténet legjobb blueshangú fehér énekesét.
Az ő hangja vitte tökélyre a négerek által létrehozott stílusokat: a soult és a bluest. Eric Burdon rekedt, érzéki blueshangja nemcsak különlegesség volt, de stílusteremtő is a maga nemében.
A beatkorszak virágzása idején voltak ők is a csúcson. Dalaikban a szerelemről, a szórakozásról, az ifjúság dolgairól, gondjairól énekeltek.
A BEATLES és a ROLLING STONES mellett ők voltak stílusuk legnépszerűbb előadói. Szívhez szóló dalaikkal rengeteg lányt hódítottak meg, a tizen-huszonéves fiúk pedig a követendő példaképeiket találták meg az “Állatok” között. Az 1964-es év többszörösen is fontos volt a quintett számára: székhelyüket áttették a fővárosba, Londonba. Ebben az évben készült el legismertebb számuk – The House Of The Rising Sun (A felkelő nap háza), és ekkor jelent meg a Columbiánál első nagylemezük.
A siker és egyben az üzlet is megindult, amely nagyban köszönhető a csapat menedzserének, Mostnak is.
Mickie Most később Suzi Quatro munkásságát segítette nagy sikerrel. Bár az együttes felfedezője nem Most volt, hanem egy még ismertebb rocktörténeti figura, Peter Grant.
Az elkövetkezendő években az Animals a sikerlisták legjobb helyezései mellett a Tv-ben is szerepelt, például a Pop Gear 65-ben, amelyet hazánkban egy év késéssel mutattak be. A következő sláger, a Felkelő nap háza mellett egy másik remekmű is szalagra került, – a Don’t Let Me Be Misunderstood.
A két elhangzott szám azon sikerek közé tartozik, talán még napjainkban is, amelyeket különféle stílusok előadói nagy előszeretettel dogoznak fel. 1965 nemcsak pozitív eseményekkel volt tele. Ebben az évben távozott az alapító tag Price. Ezzel megindult az egyre gyakoribbá váló cserék sora, amely során olyan kiválóság is Animals-tag lett, mint Barry Jenkins a későbbi Heavy Jelly-tag. Hasonló stílusú zenészekkel egészültek ki, és hasonló sikerrel készültek dalaik (például: CC Rider, San Franciscan Nights, Good Times, Inside Looking Out), de már az is érezhető volt, hogy ez így nem mehet a végtelenségig.
A vég azonban csak 1969-ben jött el, addig 67-ben Eric Burdon And The Animals néven működtek, majd 68-ra Burdon-ön kívül mindenki távozott. Ekkor jött létre a New Animals, amely azonban csak igen rövid ideig létezett. Az Animals-utódok tehetségesebbjei szólókarriert kezdtek, vagy más formációkban próbálkoztak tovább.
Chandlerból jó nevű producer lett; olyan felfedezettjei voltak, mint JIMI HENDRIX, vagy a Slade.
A rockzenei körforgás még kétszer, egy-egy lemez erejéig összehozta az öt – öregedő – muzsikust, akik úgy váltak már létezésük idejében is legendává, mint az ANIMALS együttes.” (Literatura.hu)

A zenekar eredeti felállása:
Eric Burdon ének
Bryan “Chas” Chandler basszusgitár
Alan Price zongora, orgona, ének
John Steel dob
Hilton Valentine gitár

A számok:
01. House Of The Rising Sun [04:31]
02. I’m Crying [02:47]
03. Baby, Let Me Take You Home [02:23]
04. Around And Around [02:46]
05. Talkin’ Bout You [01:54]
06. Don’t Let Me Be Misunderstood [02:28]
07. Boom Boom [03:03]
08. Dimples [03:17]
09. We Gotta Get Outa This Place [03:16]
10. I’m In Love Again [03:02]
11. Bury My Body [02:52]
12. Gonna Send You Back To Walker [02:25]
13. Story Of Bo Diddley [05:44]
14. It’s My Life [03:13]
15. Bring It On Home To Me [02:35]

https://zenekucko.com/01166

0

Visits: 2

Publication author

offline 2 nap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

5 × 4 =

Password generation