colorStar – Heavenicetrip! (1998) Periferic Records

colorStar így mutatja be magát a Facebook-on: “A pop- és rockzene hangszeres eszközeivel, de annak dalformára épülő hagyományos struktúrájával szakítva, a modern elektronikus tánczenén felbuzdulva és a 90-es évek pszihedelikus zenei színterének virágzásán felbátorodva született meg 1996-ban a colorStar. A cél egy műfajokon felülemelkedő, saját zenei formanyelv és munkamódszer kialakítása volt.

Az elektronikus zenére épülő partykultúra és annak valamiféleképpen ősének tekinthető pszihedelikus-rock izgalmas fúziós lehetőségei és egy ma már kezdetlegesnek számító dobgép megvásárlása jelentette a kiindulópontot a kísérletezés elkezdéséhez.
A colorStar kezdetben hosszan ívelő folyamatokat hozott létre, amiben az itt-ott felbukkanó ének, vagy bármilyen effektezett emberi hang a közös improvizációkra épülő kollektív zeneszerzés folyamatában csak mellérendelt elemként jelent meg, néhol csak fűszerként, néhol meg az adott hangulatot további asszociációs lehetőségekkel gazdagítva.
A colorStar-módszer alakulásával ezek az alapvetően nonverbális énektémák némi nyelvészeti-utómunkával számos esetben kezdték hagyományos dalnak álcázni magukat. A cS utazásai és útkeresései során különféle műfajokkal és stílusokkal találkozott és barátkozott, de egyikkel sem azonosult teljesen. Egy drum and bass kísérlet után nem lett d’n’b zenekar, ahogy egy világzenei kísérlet után sem lett etno vagy folk zenekar. A cS a különböző műfajokat és hatásokat magába, illetve egymásba olvasztja, miközben megőrzi saját legjellemzőbb stílusjegyeit, ezáltal valósítva meg a nevével jelzett színességet.”

Ez volt a zenekar bemutatkozó albuma.

A számok:
01 – CD-ROM data track
02 – Indul
03 – Heavenicetrip!
04 – Imarobot
05 – O-Zone
06 – Fix Dance
07 – Running In The City
08 – Podmóbü
09 – Six Steps On The Moon
10 – Karma Tours

A 2013. május 5-i bejegyzés sokadik frissítése.
Köszönet thoms01-nek (Naftamusic), az eredeti feltöltésért!

https://zenekucko.com/04386

0

Visits: 29

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

kettő × négy =

Password generation